Sawyer z LOSTu dotočil další projekt

Martin Havlíček
27. 11. 2006 0:00
Režisér Richard Taylor se rozpovídal o natáčení příběhových sekvencí pro strategii Command & Conquer: Tiberium Wars. A jak se spolupracovalo s herci?
Foto: Reuters

Série Command and Conquer vynikala nad svými konkurenty nejen vybroušenou hratelností, ale také jedním opravdu unikátním, a nebo, lépe řečeno, ne tak všedním prvkem a to hranými videosekvencemi. Třetí díl s podtitulem Tiberium Wars se však bude od předchůdců v tomto ohledu značně lišit. Režisér Richard Taylor v rozhovoru na oficiálních stránkách hry prozradil, že filmy budou mnohem složitější a emocionálně hlubší. Celý příběh je až překvapivě komplexní.

Druhým faktorem, který se ukázal být rozhodujícím v povznesení filmu do vyšší úrovně, je herecké obsazení. Aktéři v čele s Joshem Hollowayem, Michaelem Ironsidem, Billym Dee Williamsem a Grace Park prý odvedli velký kus práce. Video je zkrátka důvěryhodné.

Veškeré scény trvají dohromady něco málo přes hodinu a scénář má rozsah 120 stránek, což je v rámci videoher opravdu nevídané. Bez zajímavosti není, že se denně stihlo natočit zhruba deset až patnáct stránek textu, s tím, že se pracovalo od rána do noci. Časově náročná byla hlavně synchronizace herců s počítačovou grafikou.

Zásadní rozdíl mezi filmovým a herním scénářem vidí Taylor v tom, že ten herní je jakýmsi prodloužením událostí, které jsou přímo vaším dílem. Herní scénář dotváří interaktivní zážitek, říká režisér.

Spolupráci s herci si - jako vlastně všechno - samozřejmě pochvaloval. Nejvíce slov si vysloužil Josh Holloway, jenž se proslavil rolí Saweyra v seriálu Ztraceni (Lost). "S Joshem Hollowayem je radost spolupracovat. Je to vynikající herec, projektu se úplně oddal", nechal se slyšet Taylor. Holloway se zhostil role Ajaye, důstojníka rozvědky NOD.

Hra vychází v březnu příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy