RPG Pán prstenů: Bílá rada se připomíná

Martin Havlíček
11. 11. 2006 0:00
V naprosté tichosti spustila společnost Electronic Arts web chystaného RPG ze světa Pána prstenů. První konkrétní informace vypluly na hladinu!
Foto: EA Games

I navzdory obrovské váze jména Pán prstenů se o titulu The Lord of The Rings: The White Council (Pán prstenů: Bílá rada) takřka nemluví. Že by se hra ztratila mezi ostatními chystanými projekty s Tolkienovou licencí? A nebo snad už Pán prstenů nemá takovou váhu jako v dobách premiér Jacksonových filmů? Ani jedno, ani druhé! Problém je v tom, že vydavatel nedal fanouškům prostor k diskuzi. Od červencového oznámení hry se až doposud vědělo pouze to, že půjde o RPG. Nyní je situace jiná, EA zprovoznila oficiální web hry a spolu s ním vypustila do světa i něco málo konkrétních informací.

Pán prstenů: Bílá rada je RPG, které nekopíruje žádnou konkrétní událost z filmu, ale vychází spíše z Tolkienova díla jakožto celku, jež zpracovává ve zbrusu novém příběhu. Děj se odehrává sto let před Válkou o Prsten, a jak podtitul hry napovídá, točí se kolem tzv. Bílé rady, z jejíhož osazenstva zná jistě každý alespoň Gandalfa, Sarumana, Galadriel a Elronda. Možná bychom měli podotknout, že Bílé rady se týkají pouze primární questy, neboť podle různých indicií, které jsou na avizovaném webu rozesety, to vypadá, že půjde o hru typu Gothic 3 nebo TES: Oblivion, ve kterých není hráč ničím svázán a tedy činí to, co uzná za vhodné.

Libovolné uchopení Tolkienova příběhu umožnilo vývojářům povolit uzdu i samotným hráčům, kteří si tak budou moci vytvořit svého vlastního hrdinu. Zvolíte si nejen rasu (člověk, hobit, trpaslík nebo elf), vzhled, dovednosti, specializaci v oblasti zbraní a magie, ale dokonce i minulost. Jako v každém správném RPG si i zde můžete vybrat z mnoha zaměstnání a co víc, řemeslná výroba a zpracování budou řešeny formou zábavných miniher!

O hlavním nepříteli se mnoho neví. V souvislosti s příběhem se mluví pouze o jakémsi nekromantovi z Dol Gulduru - těžko říct, jestli právě jeho likvidace bude cílem hry.

Pán prstenů: Bílá rada vyjde koncem příštího roku a to v podobách pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

 

Právě se děje

Další zprávy