Reportáž: Půlnoční start PlayStation 3

Lukáš Bašta
23. 3. 2007 0:00
Měli jsme jedinečnou možnost být u půlnočního launche PlayStation 3. Co se dělo?
Foto: Hratelně.cz

Sledujte náš PlayStation 3 speciál!

Dlouho očekávaná událost - launch konzole PlayStation 3 se odehrál dnes a v brzkých ranních hodinách. Jak jsme vás již včera informovali, potenciálních zákazníků bylo mnoho a z počtu původních dvaceti odvážlivců konečné číslo hodně přesáhlo padesátku. Samotná akce pak měla rychlý spád. Odmávl se první zákazník, vyzpovídali se první majitelé konzolí, a tak se diváci jedné z příštích GamePagí dozví odpovědi na veledůležité otázky typu jak dlouho jste tady čekali a nebyla vám zima?

Někteří majitelé strávili před Elvií 13 hodin a zima jim musela být pořádná, ačkoliv ani to je nedonutilo v pravidelných intervalech odbíhat do blízkých hospůdek, kde by se dopovali nejrůznějšími prostředky. Konzolí na prodej bylo vskutku mnoho, stejně jako dostupných titulů - lidé si mohli rovnou na místě zakoupit MotorStorm, Formula One, The Godfather, Resistance: Fall of Men, Genji: Days of the Blade nebo Ridge Racer 7 (na všechny tituly čekejte v následujících dnech recenzi). Případně byla mašina k osahání na jednom stojanu, kde trochu neprozřetelně běžela právě Formule 1 - být tam MotorStorm, tak si PlayStation 3 jistě koupí i několikrát... Většina čekajícich také dostala slíbený dárek v podobě kšiltovky, klíčenky, trička s motivem Resistance, joja s logem PS3 apod.

Foto: Hratelně.cz

Co Sony rozhodně nepodcenilo, byla příprava, kdy obeslala s pozvánkou doopravdy haldu novinářů všemožných médií - od Blesku, přes Rytmus života až po Showbizz. Spousta redaktorů nejroztodivnějších médií pak pobíhala kolem fronty a fotila a zpovídala. Nicméně stačilo několik minut po slavnostním zahájení prodeje a novináři začali pomaličku mizet. I my jsme v sestavě já, Ondra Drebota, Alžběta Trojanová, Mikoláš Tuček a Patrik Khudhur odešli do několika blízkých občerstvovacích zařízení, kde jsme hojně diskutovali o osudu PlayStation 3 až do ranních hodin (to ostatně vysvětluje, proč reportáž čtete až nyní). Jak to tedy celé shrnout? Akce celkem uspěla, ačkoliv v samotné Elvii se toho mnoho nedělo (tedy kromě prodeje PlayStation 3).

Jestli novou PS3 chcete, zřejmě budete muset začít pátrat, jelikož všechny kusy byly během noci vyprodány. Pokud se však trápíte otázkou, zda vůbec do toho investovat, během následujících dnů vám dáme jasnou odpověď. Zůstaňte tedy s námi. My vám poskytneme opravdové dojmy z evropské verze a nebudeme mazat med kolem huby po několika hodinách s verzí americkou...

Článek vychází ve spolupráci s GamePro.cz

 

Právě se děje

Další zprávy