Red Light Center - pouze pro dospělé

Karel Wolf
10. 2. 2007 0:00
Přinášíme vám jedinou recenzi, která má text s hvězdičkou a zobrazuje se až po desáté hodině. Pokud jste pak starší 18ti let, vstupte do světa erotického MMORPG!
Foto: Hratelně.cz

Sexuální obsah v počítačových hrách se od roku 2005, kdy ho konečně zaregistrovali nejprve právníci a posléze i vydavatelé herních titulů, dostal na přetřes coby jeden z live motivů počítačových her dneška. Je morální, vkusný, dává hrám přidanou hodnotu nebo je naopak devalvuje? A co děti ehm, tolik otázek a tak málo odpovědí. Jisté však je, že hráči v herních simulacích reálného života sex hledají (stačí si občas zahrát Lineage, WoW či GuildWars, hlavně doporučujeme zvolit ženské pohlaví), ostatně není na něm nic špatného, tak proč jim nevyjít vstříc. Po kreslené Naugty Americe tu tak máme již druhou MMO hru, která vám nabídne přímý tah na branku.

Foto: Hratelně.cz

3D chat nebo skutečné MMORPG?
Víte co se stane, když smícháte Second life a Lulu 3D? Ne? No, to se vám ani moc nedivíme, my bychom to ostatně také nechtěli vědět. Ale pokud si to přeci jenom zkusíte představit, můžete si udělat alespoň základní představu o tom, jak vypadá Red Light Center. Hra vám nabídne relativně koukatelné trojrozměrné prostředí pro mezihráčskou komunikaci a celkem slušně interaktivní sex vašich herních avatarů. Aby působila komunikace co nejvěrohodněji, můžete kromě klasické chatovací konzole používat také mluvenou komunikaci přes sluchátka a mikrofon. Co všechno je zde možné dělat? Pokud jste zde kvůli troše toho virtuálního vzrušení (jinak zkuste raději kteroukoli jinou MMORPG), tak poměrně dost, ovšem pozor!

#hodnoceni

Samotný sex, exkluzivní vzhledy a nákupy speciálního vybavení jsou dostupné pouze z placených VIP účtů. Z toho základního můžete po registraci procházet jen některé povolené herní lokace, nakupovat, povídat si s ostatními, sledovat volně přístupné obrázky a erotická videa (aktivují se po kliknutí na plakát, obraz či billboard). Dále máte možnost se zúčastnit několika speciálních událostí (erotická párty, seminář) nebo si zahrát nějakou tu "společenskou" hru. Velmi frustrující je fakt, že se coby méněcenný uživatel nemůžete ani plně vysvléknout. Jako v každé pořádné MMORPG hře i zde můžete postavu určitým způsobem vylepšovat, kromě nákupu nejrůznějších doplňků vyzkoušíte povzbuzovače, které ovlivňují váš fyzický výkon či látky zvyšující senzitivitu.

Povoláním šlapka
Nebylo by to ovšem žádné RPG, kdyby zde neexistovali jasně definované profese, které si můžete ve hře vyzkoušet. Tou první bude průvodce, jeho úloha spočívá v poskytování rad novým členům, děláním komentovaných prohlídek lokací a odpovídáním na dotazy. Dalším dostupným povoláním jsou hostesky a konferenciéři. Jejich úkolem ve hře je zpříjemňovat čas na nejrůznějších párty. Za nimi následují již jen leadeři (vůdci) a protektoři (ochránci), oba dva se těší v komunitě RLC velké vážnosti a starají se o organizaci nejrůznějších akcí, urovnávání sporů mezi hráči a moderování při skupinových aktivitách.

Foto: Hratelně.cz

Sex, sex, sex... a taky akvárium
Jak jistě tušíte, to hlavní, o co tady jde, není společenská konverzace ani prohlídka virtuálních sexshopů nebo návštěva baru s Go Go tanečnicemi, ale virtuální sex. Jak vlastně probíhá? Pokud jste šťastnými majiteli VIP účtů, pak poměrně jednoduše, stačí někde sbalit vaši druhou polovičku, případně se obrátit na NPC charakter či některou z "profesionálek" (poznáte je podle barvy písmen u jména avatara), najít si nějaké vhodné místo a hurá na věc. Ve vašem interface svítí tlačítko "Nude", pokud na něj kliknete, ani ne během vteřiny jste připraveni do skutečné akce, pak už stačí jen zadávat pokyny a, no však to určitě znáte (a když ne, jděte se optat rodičů).

RLC nabízí celou řadu prostředí, která jsou vhodná k provozování nejrůznějších erotických klišé. Kromě sexu na veřejnosti zde naleznete například místnosti pro hrátky homosexuálních menšin nebo "dungeon" na škádlení ve stylu bondage a sado-maso. Asi nejzajímavějším prostředím z celé hry je graficky atraktivní obří akvárium, kde lze flirtovat mezi mořskými rybičkami, prožívat duchařskou námořní romanci ve vraku potopené pirátské lodi či v okolních podmořských jeskyních. Abyste si udrželi neustálý přehled o tom, co zajímavého se zrovna ve hře děje, existuje zde také virtuální zpravodajský servis (lokální noviny a rozhlas), které vás budou pravidelně informovat o všech společenských událostech, jenž se právě odehrávají nebo chystají.

Foto: Hratelně.cz

A jaký je tedy náš konečný verdikt? Do plnohodnotného MMORPG titulu má Red Light Center zatím ještě daleko. Možnosti sociální interakce jsou evidentně podřízené jediné funkci, nikde žádný pořádný vývoj postav, nebo přidaná hodnota, která by bezprostředně nesouvisela s erotickým obsahem, ale nutno říci, že v oblasti online erotiky patří minimálně k velmi slušnému nadprůměru. Ostatně uvidíme, jakým směrem se tento mladý projekt bude do budoucna vyvíjet.

 

Právě se děje

Další zprávy