Prodeje GTA IV jsou monstrózní!

Josef Kníže
8. 5. 2008 13:24
První týden prodeje je pryč, tak si to pojďme spočítat.
Foto: Hratelně.cz

Čekání na oficiální výsledky prodejů GTA IV je jako čekání na tornádo třídy 5. Víte, že to příjde. Víte, že to bude velké, ale prostě nedokážete odhadnout, jako moc.

Inu, je to sakra velké. Rockstar dnes oznámil, že po prvním týdnu prodejů prodali světově neuvěřitelných 6 millionů kusů hry a vydělali balík činící 500 millionů dolarů. O více jak půlku se navíc zasloužil jeden jediný den. Ten první, kdy se prodalo 3.6 millionů kusů za celkovou částku 310 milionů dolarů.

Pro malé srovnání, Halo 3 ve své době vydělalo za první den prodejů ,,pouhých" 170 millionů dolarů díky 3.3 millionům prodaným kusům. Samozřejmě není překvapivé, že ho GTA IV předhonilo, jelikož se prodává na obou konzolích, výsledky jsou ale stejně úctihodné.

,,Podobný výkon v prodejích za první týden dělá z GTA IV hru s největším a nejrychlejším startem v historii interaktivní zábavy a věříme, že podobné výsledky překvapily i paralelně vydané filmové a hudební pecky," říká Strauss Zelnick, vedoucí společnosti Take-Two. ,,Gratulujeme celému týmu Rockstar za vytvoření ,,must-have" zkušenosti, která zvedla sérii Grand Theft Auto na novou úroveň," dodal později.

Co však tyto čísla zatím neříkají je, jak se prodeje dělí mezi PS3 a Xbox 360. Na to si však budeme muset nejspíše počkat, než se čísla ještě o kus zvýší. Nebo dokud Sony či Microsoft nezveřejní jejich vlastní výpočty a budou se chvíli třást. Uvítáme cokoli.

 

Právě se děje

Další zprávy