Představujeme FlatOut: Ultimate Carnage

Lukáš Bašta
2. 2. 2007 12:32
Jedna z nejlepších her minulého roku chystá pokračování exkluzivně na Xbox 360. Máme se na co těšit?
Foto: Hratelně.cz

První FlatOut byl bleskem z čistého nebe, který získal popularitu nejen díky své směšné ceně, ale inovativnímu přístupu finských vývojářů k automobilovému závodění. Hráč si musel každou zatáčku vybojovat, jiskry a plechy létaly vzduchem v pravidelných intervalech, a když došlo na čelní náraz, postava řidiče letěla několik metrů vzduchem skrze přední sklo, což položilo základ spoustě bláznivých miniher.

FlatOut 2 pak byl jen větší, lepší, rychlejší, zábavnější a ve všemožných anketách vyhrával posty nejlepší hry minulého roku. Tím se z nenápadného budgetu stala plnohodnotná série, která sahá na příčky nejvyšší. Další pokračování tak bylo jasné, nicméně nikdo nečekal vychytralý tah Microsoftu, který na něj získal exkluzivní práva.

Co nám přiveze nového?

Dlouho se nic nedělo, až dnes máme konečně první informace o tom, jak bude třetí díl FlatOut vypadat. Jak můžete vidět na přiložených obrázcích, měl by plně využít moderních technologií a výkonu Xboxu. Bude podporovat HD rozlišení 720p, dynamická světla a stíny a všechna vozidla mají mít realistické odlesky a budou odrážet okolní prostředí. Na každé z tratí bude 8 000 objektů oproti 5 000 v předchozí hře a modely aut budou mít 20 000 polygonů místo 7 500.

Foto: Hratelně.cz

V jednom závodu se pak sejde až 12 kár, které se budou na ostří nárazníků otírat v zatáčkách, což je o 4 více než v dílu předešlém (nicméně 360ka by jistě utáhla víc, představte si dovádění ve dvaceti, to by bylo žraso). Mimo jiné přibudou také další režimy - singleplayer obohatí pět herních módů a multiplayer dva. Bohužel nic přesnějšího o jejich obsahu zatím není známo. Samozřejmě hra bude plně využívat možností Xbox Live! včetně dalšího stahovatelného obsahu, jak jinak.

Oficiální představení by mělo brzy následovat a samotná hra se snad na pulty prodejen dostane již v létě - 27. června. Jsme zvědaví, jak moc prozíravý tento tah ze strany MS byl, a jak to zamává s next-gen soubojem.

 

Právě se děje

Další zprávy