Parta Jackass míří na herní konzoly

Martin Havlíček
18. 12. 2006 21:05
Hra na motivy Jackass byla odhalena již na výstavě E3. Teprve nyní jsou však k dispozici obrázky. Vyrovná se videohra svému vzoru?
Foto: Red Mile Entertainment

Dost bláznivé na to, aby to fungovalo. Vytvořit hru na motivy "dobrodružství" party, která si říká Jackass, se jeví jako neuskutečnitelný úkol. Nikoliv však pro vývojáře ze Sidhe Interactive, kteří se s radostí uvolili tento nápad zpracovat. Pamětné kousky z MTV, které se pohybují někde mezi zvráceností, šílenstvím a akrobacií, ztvárňuje čtyřicítka unikátních miniher, v nichž často nejde jen o kvalitní performanci, ale také o sekundární úkoly.

Skvělou ilustrací je hra, kde se kutálíte obrněni popelnicí z obrovského kopce. Nejenže se jako hráči musíte postarat o to, aby dotyčný v popelnici dojel do cíle, ale také o to, aby co nejvíce trpěl a srazil pokud možno všechny poštovní schránky podél silnice. Hra bude zřejmě stejně kontroverzní jako TV show. Z dalších miniher byly zmíněny rally v golfových vozítkách, sjezd v nákupním koši a také kratochvíle, která vykrádá námět konzolové Katamari Damacy. Více prozradí samotné screenshoty.

Hra je opatřena kompletní licencí, takže v ní vystoupí všichni televizní hrdinové - jeden z nich dokonce s vlastní sadou her. Jako skvělý prvek se jeví mód Režie, jenž umožní do jisté míry sestříhat nahrávky triků a ty pak publikovat na internetu.

Jackass: The Game vychází příští rok, termín ani cílové platformy nebyly upřesněny (zřejmě PSP a PS2).

 

Právě se děje

Další zprávy