Pár tipů pro nováčky v Live game

Patrik Khudhur
28. 4. 2008 14:37
Jak hrát na živo.
Foto: Prague Poker Casino

Co je u fyzických stolů často k vidění jsou hráči, kteří očividně doposud zažili jen on-line poker. Proto vám přinášíme několik tipů, které zajistí, abyste při prvním výletu do světa živé konfrontace nevypadali jako naprostí zelenáči.

Vaše žetony jsou veřejnou záležitostí. Nepokoušejte se tedy některé "schovávat" za ostatní a podobně. Za prvé vám to k ničemu nepomůže a za druhé si vysloužíte akorát pokárání od dealera. Žetony tedy raději výstavně a přehledně uspořádejte před sebe.

Rozhodně nejčastější chyba mezi začátečníky je ta, že sází po krocích. Nejprve dopředu posunou část žetonů, poté druhou atd. Jde přitom o jasné provinění proti regulím. Všechny žetony totiž musíte posunout zároveň. Výjimkou je pouze, pokud slovně předem deklarujete výši vaší sázky nebo dorovnání.

Zvýšení a dorovnání musejí být zcela patrné, jinak můžete zaplakat nad výdělkem. /Příklad: Protihráč přihodil 15 dolarů a vy nyní chcete zvýšit na 20. Hodíte proto beze slov dopředu 20dolarový žeton, načež dealer zahlásí "Call!"./ Kdykoli tedy dorovnáváte nebo zvyšujte, měli byste to buďto zřetelně říct ("Zvyšuji na XX"), nebo tak učinit co nejpatrněji - například použitím mnoha žetonů nižší hodnoty namísto jediného (čtyř či pětidolarových žetonů si dealer všimne spíše než jednoho dvacetidolarového).

Chraňte své karty. Zvykněte si vždy své karty něčím zakrývat - žetonem, klíčenkou, balíčkem žvýkaček nebo zkrátka čímkoli - pokud je zrovna netřímáte v ruce. To platí obzvláště sedíte-li v těsné blízkosti dealera, který si snadno může splést vaše karty s odhozenými. Jen si představte, že máte pár es a dealer za vás omylem tento skvost složí. Jestliže na svých kartách však máte nějaký předmět, jsou tímto automaticky chráněny a nikdo kromě vás se jich nesmí dotknout.

A nakonec očividný tip - nezapomeňte, že ve hře na živo máte o protihráčích, vzhledem k jejich fyzické podstatě, k dispozici mnohem více informací. Nespouštějte z nich oči!

 

Právě se děje

Další zprávy