Pán prstenů - přídavek zdarma!

Jiří Sládek
17. 8. 2007 0:00
Online Pán prstenů se dočká dalšího rozšíření.
Foto: Hratelně.cz

World of Warcraft, Guild Wars, Lord of the Rings Online. To jsou současné hity na poli fantasy MMORPG a není divu, že se jejich tvůrci předhánějí v tom, jak se hráčům zalíbit. Jednou ze zbraní této války je i přidávání nového obsahu zdarma, tedy formou free addonů. Nejmladší člen triumvirátu, onlinový Pán prstenů, se za svojí poměrně krátkou existenci už stačil rozrůst o celou novou oblast Evendim a spoustu souvisejícího obsahu, a nyní je na cestě druhý velký addon. Nese název Book 10: The City of the Kings a ke stažení bude k dispozici již za pár dní, 20. srpna!

Jak už podtitul přídavku našeptává, hráči se dočkají další série příběhových questů, konkrétně desáté knihy. Děj se bude točit kolem palantíru a prstenu moci a hlavním zlounem bude Amarthiel, která se objevila již v minulém přídavku, tedy v questové sérii Book 9: Shores of Evendim. Kromě dějové linie samozřejmě přibudou i klasické questy, ať pro sólo hráče nebo pro společenstva autoři slibují kolem stovky nových úkolů! Zavítáte i do nových dungeonů a o život vám bude usilovat zhruba tucet nových druhů nepřátel.

Foto: Hratelně.cz

Nový příběh, úkoly a monstra samozřejmě nejsou jedinou novinkou, které se dočkáme. Významným obohacením projde i režim Monster Play, tedy mód, kdy hrajte "za ty zlé". Jakmile se totiž dostanete do lokace Ettenmoors, budete si moci vyzkoušet hraní nejen za staré zlouny, jako je warg, pavouk, či skurut-hai, ale i za nové drsňáky, konkrétně za barbarské rangery a trolly! A to by mohlo vážně stát za to. Volba pokročilé zlé postavy ovšem bude vyžadovat investici nemalé sumy destiny pointů...

Foto: Hratelně.cz

Hraní za mocné padouchy ale nebude jedinou novou zkušeností - vy si totiž budete moci vyzkoušet také hraní za... kuře! Ano, čtete dobře. Půjde více méně o takovou srandičku, ale autoři chystají možnost vtělit se do některého z malých zvířátek, kterých je Středozem plná, a dívat se na svět jeho očima. A kuře přišlo na řadu jako první. Dalším vylepšením by měl být systém reputace - zkrátka si budete utvářet jakýsi status u jednotlivých ras a zájmových skupin podle toho, jaké nepřátele budete zabíjet a jaké questy plnit.

Autoři zatím neprozradili, jaké výhody a nevýhody tento systém vaší postavě přinese, takže se můžeme jen dohadovat, jestli postupem času třeba získáte přístup k nějakým speciálním předmětům či jiným výhodám. Zajímavě vypadá i barterový systém, který slibuje možnost výměny trofejí získaných v boji za speciální sety brnění nebo dokonce koně... že by složitější obdoba systému sběratelů (collectors) v Guild Wars? Dočkáme si i některých kosmetických změn, třeba flexibilnějšího uživatelského rozhraní.

Pokud vše dopadne tak, jak autoři slibují, půjde o bezva přídavek. A doufejme, že vývojářům jejich nadšení pro neplacené addony vydrží. Přeci jenom konkurenční World of Warcraft přichází o hráče, kteří po letech v Azerothu a přilehlých dálavách chtějí zkusit něco jiného a právě LotRO je ideální náhradou.

 

Právě se děje

Další zprávy