OnLive - budoucnost videoher?

Josef Kníže
24. 3. 2009 16:45
Zahrajte si Crysis i na té největší rachotině!

OnLive, jež byla dneska oznámena na výstavě GDC, má být přelomová služba, která má teoreticky nabídnout hráčům možnost hrát nejnáročnější a nejnovější hry na jejich televizi či PC bez nutnosti zásahu jakkoli výkonného hardwaru a dalších udělátek.

OnLive pracuje na bázi technologie Cloud Computing , kdy se s vaším ovladačem připojíte na vzdálený server, na kterém se hraje vámi zvolená hra. To, co pak vidíte na obrazovce, je video hrané hry.

Foto: Hratelně.cz

Lagování bylo prý sníženo až na jednu milisekundu a jediné, co budete potřebovat je rychlé připojení k internetu. Pro hraní na monitoru vám stačí 1.5 MB/s lajna, pokud si hru chcete užít v 720p na své LCD televizi, budete potřebovat alespoň 5 MB/s.

Na hraní pak můžete využít doslova kterýkoli počítač (protože na hardwaru nezáleží) či si dokoupit malý set-top box k televizi spolu s ethernet kabelem a ovladačem.

OnLive vám tak v zásadě dovolí hrát Crysis na plné pecky i na notebooku. Vlastnit Xbox360 a PS3? Na co? Už žádné konzolové války, zběsilý každoroční upgrade vašeho PC či honění Xboxového servisu. Pokud stále nejste přesvědčeni, jukněte na video níže, kde je OnLive v pohybu. Služba samotná bude k dispozici později v tomto roce.

 

Právě se děje

Další zprávy