Nový S.T.A.L.K.E.R. vyjde již za rok!

Lukáš Bašta
12. 7. 2007 7:58
První informace o pokračování úspěšné hry.
Foto: Hratelně.cz

Na E3 představila společnost GSC Game World avizovanou další hru ze Stalkerovského vesmíru. Jmenuje se S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky a v podstatě má jít o vylepšení původní hry s novým příběhem, jenž bude předcházet událostem ze Shadows of Chernobyl a velkou řadou úprav. Chopíme se výbavy jednoho ze stalkerů, který se musí vydat do Zóny, aby zabil svého soka, přičemž zrovna vrcholí válka mezi jednotlivými frakcemi. Bude jen na nás, jestli se přidáme k jedné z nesvářených stran, nebo budeme boje pozorovat nezaujatě z dálky.

Hra má přijít s nemalým množstvím vylepšení, co se týče grafiky (novou verzi enginu X-Ray, podporu DirectX 10, nový systém animací, parallax bump, soft particles, depth of field, motion blur, eye adaptation effect.), systému A-live, který řídil všechen život v Zóně (a bude ovlivňovat i války Stalkerů), pasti a anomálie, takže okolí Černobylu bude mnohem nebezpečnějším místem, a samozřejmě přibudou zatím dosud neprozkoumaná teritoria (dělají 50 procent hry, první lokace se jmenují Red Forest, Limansk a Pripyat underground). Mluví se také o "fast travel", že bychom se konečně dočkali vozidel?

Nebudu zastírat, že na další výpravu do Černobylu se těším jako malý (vůbec jeho okolí začíná být nějak v kurzu, viz začátek nového Call of Duty, které se odehrává v Pripyati), nicméně v GSC to mají pěkně vymyšlené. Dlouhá léta dělali hru, slibovali hory doly, ale nakonec museli spoustu věcí oželet, aby vůbec vyšla. Proč ne, když většinu z nich budou moci využít v pokračování, které vyjde zhruba rok po vydání první hry. Clear Sky by se měl totiž objevit v půlce příštího roku, všichni ale víme, jak jsou na tom v GSC s daty vydání. Více najdete na oficiálních stránkách.

 

Právě se děje

Další zprávy