Need for Speed: Chceš nová auta? Zaplať!

Martin Havlíček
3. 11. 2006 0:00
Společnost EA si otevřela virtuální krámek s "doplňky" pro Need for Speed: Carbon. A ceny jsou tu vskutku lidové! Uznejte sami - kde jinde koupíte auto za dolar?

Fenomén tzv. mikrotranskací se v herním průmyslu začíná zabydlovat. Do svých her jej integruje už i společnost Electronic Arts; zatím jste se s tímto systémem mohli setkat např. v titulech (verze pro Xbox 360) Tiger Woods PGA Tour 2007 a Godfather. Dnes přibyl ve výčtu takto "nakažených" her i aktuální Need for Speed: Carbon.

Už v den vydání, tedy prvního listopadu (v ČR vychází až 3.11.), se v nabídce Xbox Live Marketplace objevil příslušný obchůdek. Za xboxové body si zde můžete koupit v první řadě upgrade hry na prémiovou verzi (v přepočtu za 10 dolarů), čímž získáte dvanáct nových tratí, šest misí (výzvy) a deset exkluzivních aut (např. '92 Nissan 240 SX, '07 Jaguar XK, '06 Camaro Concept, Koenigsegg CCX), která se však bohužel nedají modifikovat a nelze s nimi jezdit ani v módu Kariéra. Za dalších deset dolarů si dokoupíte balíček s názvem Ultimate Performance Bundle, který odemkne veškeré možnosti tuningu. Dílčí skupiny upgradů lze získat i jednotlivě: jsou tři (Performance Drivetrain Bundle, Performance Engine Boost Bundle, Performance Handling Bundle) a jeden stojí pět dolarů.

Nabídka obsahuje také tři balíčky, týkající se vizuálního tuningu. Každý stojí dva a půl dolaru a váže se k určité skupině aut (muscle, exotické, tuner vozy). Za pouhý dolar si pak odemknete některé ze tří "speciálních" aut (1999 Nissan Skyline GT-R R34, 2004 Lamborghini Murcielago, 2006 Dodge Viper SRT-10).

A jestliže máte hluboko do kapsy, tak si nemusíte kupovat nic, neboť vše, tedy kromě upgradu na prémiovou edici, lze zpřístupnit úspěšným postupem ve hře. Společnost tak prodává vlastně pouhé cheaty.

Jak bylo řečeno, tento systém se týká pouze konzolové verze. Výhledově by se ale něco takového mohlo objevit i na PC. Třeba takový TES: Oblivion dokázal, že si hráči rádi koupí něco navíc, byť jde třeba jen o líbivější brnění. Otázka je, zda-li si někdo bude chtít kupovat cheaty...

 

Právě se děje

Další zprávy