LucasArts: Nehodláme opustit PC

Josef Kníže
12. 5. 2008 20:20
Vývojáři nás ujišťují o světlých zítřcích.
Foto: Hratelně.cz

I přesto, že hitovka Star Wars: The Force Unleashed dorazí již brzy na všechny myslitelné platformy kromě PC, vývojáři nás zajišťují, že rozhodně na tuto platformu nezanevřeli.

,,Rozhodně před PC nezavíráme dveře. Pro projekt SW: TFU jsme pouze neměli jinou možnost," říká producent Cameron Suey. ,,Opravdu často slyšíme stížnosti o absenci tohoto titulu pro PC a já si přeju, aby to bylo možné."

Suey tak vysvětlil absenci hry pro PC příliš velkým spektrem různých konfigurací osobních počítačů. ,,Pokud bychom se rozhodli udělat hru po high-end PC sestavy, lidé s méně nabušenýma strojema by museli povypínat všechny možnosti fyziky a detailů, což by ve výsledku vydalo úplně jinou hru."

,,Pokud bychom se ale rozhodli udělat hru pro co nejvíce lidí, nikdy bychom nevyužili plného potenciálu konzolí nové generace."

Na otázku výroby čistě PC titulů jako X-Wing, TIE Fighter či Day of the Tentacle Suey odpověděl: ,,Hry tehdy neměli tak velké rozdíly a mělo mnohem větší smysl vytvářet právě pro PC. Rozhodně tedy nezavrhujeme PC trh, pouze jsme si vybrali svůj pro hru ve výrobě."

Demo SW: The Force Unleashed je pak potvrzeno hlavním producentem a má vyjít před vydáním plné verze na Xbox 360 a PS3.

 

Právě se děje

Další zprávy