Lenovo ukázalo nový telefon s pětipalcovým displejem

tl
28. 8. 2012 8:51
Lenovo vytvořilo konkurenta pro Galaxy Note 2. Je jím IdeaPhone K860.
Lenovo IdeaPhone K860
Lenovo IdeaPhone K860 | Foto: theverge.com

Firma Lenovo minulý týden představila svůj nový tabletofon IdeaPhone K860. Velmi slušně vybavenou novinku můžeme považovat za nástupce modelu LePad S2005, který Lenovo uvedlo v listopadu loňského roku.

IdeaPhone má displej s úhlopříčkou pět palců a pohybuje se tak na pomezí mezi smartphonem a tabletem. Displeji samozřejmě nechybí 720p HD rozlišení, které z telefonu dělá ideální zařízení pro prezentování videí či sledování filmů. IdeaPhone je prvním telefonem od Lenova, který v sobě skrývá čtyřjádrový procesor. Tím je Samsung Exynos 4412 s frekvencí 1,4 GHz, na kterém už běží například telefon Galaxy S3, který je v současnosti vlajkovou lodí Samsungu.

Full HD video a Ice Cream Sandwich

Ve výbavě telefonu nechybí ani osmimegapixelový fotoaparát s možností nahrávání Full HD videa, 1GB RAM či podpora datové sítě HSPA. Jako operační systém zvolilo Lenovo pro svůj telefon předposlední verzi Androidu s číslem 4.0.

Největším konkurentem IdeaPhonu bude Samsung Galaxy Note 2, který bude zanedlouho také představen. Jaká bude dostupnost nového telefonu od Lenova v Evropě a jaká bude jeho cena zatím jisté není.

 

Právě se děje

Další zprávy