Jaká je budoucnost série Call of Duty?

Martin Havlíček
14. 11. 2006 20:07
Zdá se, že růžová. Infity Ward pracují na čtvrtém pokračování, píše portál Amped IGO.
Foto: Duty Gaming

Abychom si domysleli, že se časem dočkáme pokračování série Call of Duty, k tomu není potřeba žádných spekulací a zaručeně "ověřených" zpráv od tajných informátoru, to je zkrátka jasné jako facka. Redaktor portálu Amped IGO však přišel s informacemi, které musí překvapit naprosto každého.

Příběh hry, tvrdí, nebude situován do prostředí 2. světové války, ale podobně jako Battlefield 2 do současnosti. Okolnosti konfliktu nejsou k dispozici - snad válka s teroristy? Vývoje se ujal původní autor série, studio Infinty Ward, zatímco aktuální třetí díl zpracoval tým Treyarch.

Call of Duty 4 vyjde nejen na konzolách, ale vrátí se i na PC a to v plné polní. Vedle propracované singleplayerové kampaně totiž nabídne také komplexní multiplayer s podporou až 54 hráčů. Technologickou úroveň dokumentuje zajímavá perlička - porovnání zásahových zón: nepřátelé v současných střílečkách disponují většinou dvěmi zásahovými zónami na hlavě, přičemž Call of Duty 4 jich nabídne rovnou 16. V praxi to znamená, že nepříteli budete moci například ustřelit ucho nebo dobře mířenou střelou roztočit jeho přilbu (strefíte-li se do krajní části). Vskutku zásadní informace...

Server, jenž nepotvrzenou zprávu přinesl, odkazoval na nejmenovaný zdroj blízký vývojářskému týmu. Vydavatel herní série na to zatím nereagoval.

 

Právě se děje

Další zprávy