Jak to bude s PlayStation 3 u nás?

Lukáš Bašta
13. 3. 2007 22:08
Bude nějaká launch party? Kolik budou konzole, hry a periférie vůbec stát? A co na to Leoš Mareš? Na všechno a mnohem více přinášíme odpovědi!
Foto: Hratelně.cz

Očekávaná konzole PlayStation 3 se dostane do našich obchodů již příští pátek a společnost Sony k této události zároveň uspořádá speciální akci. První konzole si najdou své majitele již o půlnoci z 22. na 23. března a kromě spousty nedočkavých fanoušků by měl mezi pozvanou odbornou veřejnost zavítat také Leoš Mareš nebo Jakub Smrž. Akce proběhne v prodejně ELVIA-PRO na Karlově náměstí v Praze a návštěvníci mohou údajně očekávat také nějaké to překvapení. Jinak ještě připomeneme, že prvních 500 000 evropanů, kteří si vytvoří účet na PlayStation Network, obdrží zdarma Blu-Ray disk s poslední Bondovkou Casino Royale (viz naše zpráva).

Další novinkou, kterou pro vás máme, je finální cena konzole a herních titulů. PlayStation 3 tak u nás bude k dostání za 16 900 Kč v lepší verzi s 60GB hard diskem, wifi, čtečkou karet atd. Hry jako MotorStorm, Resistance: Fall of Men, Genji: Dawn of the Samurai nebo Ridge Racer 7 vyjdou na celkem slušných 1699 Kč. Server Tiscali Games však informuje o cenách ostatních distributorů, které budou oproti Sony o něco větší - Electronic Arts plánuje za PS3 tituly 1999 Kč a Cenega Czech dokonce 2199 Kč. Pokud jde o periférie, tak dálkový ovladač pro PS3 vyjde na 690, stejně tak HDMI kabel a SIXAXIS joypad na 1390 Kč (pro porovnání, dálkové ovládání pro Xbox 360 stojí cca 1000 Kč, další bezdrátový ovladač vyjde na cca 1200 Kč). Je však otázkou, jestli má v dnešní době investice do dalšího ovladače nějaký smysl, když se časem objeví verze s vibracemi.

Pokud se nemůžete PlayStation 3 dočkat a chcete co nejdříve vědět ty nejžhavější informace, pak se vyplatí příští týden sledovat Showbizz. Připravujeme veliký speciál včetně preview, tipů a triků, recenzí her a konečně samotné evropské verze konzole! Zůstaňte tedy s námi. Případně si můžete zkrátit čas nad našimi dojmy z americké verze zde nebo zamyšlením, jestli má PlayStation 3 vůbec šanci uspět, kde ukazujeme úspěchy konzole v historických souvislostech (rozuměj porovnáváme s PS2 a PSX).

 

Právě se děje

Další zprávy