Iron Man: Komixový tvrďák

Karel Kreml
1. 4. 2008 0:00
Vzhůru se železem a ještě dál
Foto: Hratelně.cz

Obří firma Marvel chystá vyhoupnout do světa herních platforem dalšího komixového hrdinu. Po boku lepkavého Spider-Mana, nenavoněného Punishera či nepřekonatelně krásného Supermana se totiž zjeví další super miláček, který tak trochu dělá do železa. Od toho vzniklo i jeho jméno Iron Man. Herně se prozatím jedná o čistokrevnou akci, poněkud okořeněnou odlišným stylem hratelnosti.

Jak už to tak bývá, za vším stojí prachy. Když jsou prachy, máte zároveň možnost se řádně vyblbnout. Tuhle možnost má i sukničkářský multimilionář Tony Stark, který své miliony investoval do výroby speciálního obleku. Ten v podstatě dělá ze svého nositele tank (Nomád s nanosuitem z Crysis může jen závidět). Futuristické brnění je zatraceně odolné, pomocí trysek dokáže létat a pálit po svých nepřátelích nebezpečné střely. Další z vymazlených vychytávek, které se ve hře dočkáme, je možnost chytat rakety ve vzduchu a poslat je zpět jejím původním majitelům (popřípadě totéž udělá klidně i s celou stíhačkou).

Foto: Hratelně.cz

Díky své železné síle, prapůvodně určené pro armádu, nebude pro Tonyho problémem pěstmi zničit nějaké obrněné vozidlo či vzdušnou techniku, třeba letící stíhačku. Přemisťovat se budeme pravděpodobně nejvíce pomocí létání, nicméně nikde není psáno, že se nemůžete projít po zemi a odstřelit své nepřátele standardním způsobem. Mezi oblaky pak zkřížíme pomyslné kordy jak s piloty v nadzvukových letounech, tak i s raketami země-vzduch, kterými rozhodně nikdo šetřit nebude. Přece jste si nemysleli, že proletět se pár kilometrů bude stejně jednoduché, jako procházka růžovou zahradou u gynekologické ordinace.

Foto: Hratelně.cz

V prostředí, ať již zasněžených hor, či travnatých ostrovů, se dalo pohybovat nezávisle na daných úkolech. Zda se bude jednat o jeden celý otevřený fiktivní svět, známý třeba z Just Cause či Oblivionu, je prozatím ve hvězdách a můžeme jen spekulovat, nicméně tuto volbu bychom vítali s otevřenou náručí. Hra sice vyjde na většinu našich známých herních zařízení, ale co se týče grafiky, doufáme, že se vše ještě poněkud polepší, jelikož gameplaye zrovna na pohled úchvatné nebyly.

Druhým květnem by do světových kin mělo vletět filmové ztvárnění Iron Mana, takže pokud začínáte mít abstinenční příznaky po neosahaných tělech super hrdinů, je to pro vás jasná volba. V hlavních rolích se můžeme těšit na známé herce, jakožto jsou Robert Downey Jr., Terrence Howard (hrál třeba v oscarovém Crash), sličná Gwyneth Paltrow anebo Jeff Bridges.

Foto: Hratelně.cz

Svižně zpět na herní pole. Byť je hra ohlášena na next-gen konzole a PC, vyjde taktéž na Playstation 2 a Wii, což v některých případech vývojářům ze Segy poněkud svazuje ruce. My se tím pádem budeme moci dočkat propracované hry, nicméně s takovým vizuálním výkonem, který se ani z nadměrné části nevyrovná jiným želízkům v ohni. Ale nechme se překvapit, jak to přeci jen do 30. května ještě vymyslí.

 

Právě se děje

Další zprávy