HRA ZDARMA: DroneSwarm

Karel Kreml
12. 4. 2009 0:00
Kvalitní střílečka v nakypřených oblacích.
Foto: Hratelně.cz

Výběr námi dnes recenzované freeware hry není zcela náhodný. Jestliže jsme minulý týden chtěli, abyste se řádně odreagovali a pobavili u sladkého Bear Go Home, dnes na to jdeme z druhé strany. DroneSwarm nabídne notnou porci akce, od vzdušného manévrování počínaje po rychlou střelbu za nepřátelskými letouny konče. A i tentokrát se řádně pobavíte.

DroneSwarm je klasická akční arkáda, ve které se řídíte všeobecně známým pravidlem „sestřel, nebo budeš sestřelen“. Ve hře se stanete pilotem, jenž se prohání po vzdušných exteriérech v bojovém letounu, jehož jedinou náplní dne je sestřelovat nepřátelské letouny všemožných tvarů a sám nepřijít o život.

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

Dopomáhat mu k tomu budou nejen vlastní střely, ale i jakási malá bezpilotní vznášedla, která rovněž disponují kvalitním palebným arzenálem. A nejen že vám pomáhají při eliminaci nepřátel vlastní vůlí – můžete jim také zadávat tři různé příkazy: poletování všude možně a vlastní iniciativa při palbě, zdržení se na jediném místě a pálit ze stejných pozic, a nakonec to nejlepší – hromadná destrukce všech pomocníků, což se hodí hlavně v případech, kdy je celý obraz „přeletounován“ a vy nemáte jinou možnost na záchranu.

Stahujte ZDE (19.5 MB)
Za zmínku stojí způsob ztrát životů. Těch máte maximálně tři, avšak v zásadě platí, že poměr zásahu ku ztrátě života je jedna ku jedné. A pokud se podíváte na několik našich screenshotů, zjistíte, že schytat jeden takový zásah činí věc velmi jednoduchou.

Foto: Hratelně.cz

A proto se může takto razantně setřená arkádovost pro někoho stát záminkou, aby po několika minutách DroneSwarm vypnul, zatratil a na dobro zapomenul.

Co naopak přičíst k dobru je audiovizuální zpracování. Byť se pod vaším podvozkem míhá jedna a ta samá scenérie, oku i přesto lahodí. Hudební doprovod provází elektronické výpady všeho druhu, které sice mohou někoho omrzet, nicméně do hry se hodí a jen těžko by je nahrazovalo něco jiného. Měli byste tedy vyrazit, za chvíli vám to letí…

 

Právě se děje

Další zprávy