HRA ZDARMA: Cargo Bridge

Karel Kreml
17. 5. 2009 0:40
Aneb proč Michael Schofield skončil ve vězení.
Foto: Hratelně.cz

Na první pohled zcela nevinná flash hra Cargo Bridge mě dostala na několik hodin do transu, na jehož konci jsem byl zcela vyčerpán přemýšlením a pocitem, že musím okamžitě opustit svůj dům, který se jistě každou chvíli rozsype jako balík zkroucených karet. Naštěstí, nestalo se.

Kreslená hříčka Cargo Bridge je rozdělena na dva módy: pracovní a testovací. V tom prvním je vaším úkolem postavit stabilní most přes danou propast pomocí dvou druhů materiálů – jeden, přes který dělníci mohou chodit a druhý, který je podpůrnou části prvního typu.

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

A opravdu to není tak jednoduché, jak se zdá. Hra nabídne jen několik bodů, ze kterých je možné vést funkční materiál a následně ho spojovat, jeho délka je totiž omezená. Přitom zpravidla platí, že každý spoj musí být podepřen, aby se most nezbortil. Stačí totiž jediná nevhodná část a celý most se sesype. V úvahu rovněž musíte brát zemskou gravitaci, počet a tíhu dělníků, tíhu nosného materiálu, tíhu nákladu (viz dále) a rychlost pohybu na mostu.

V testovacím módu pouze sledujete kráčící dělníky. Ti se ubírají pro nějaký náklad (často bedny, ale například i trezory a slony) a po jejich dosažení se vrací zpět. Za tu dobu nesmí spadnout z mostu. Špatnou zprávou je, že se vám to bude stávat často. Tu dobrou zvěstuje možnost okamžité nápravy, tedy žádné životy ani body, nic, co by vás nutilo začínat svou práci opět od začátku. Jistým omezením pro náruživé hráče je figurující cena za materiál.

Foto: Hratelně.cz

Čím větší kus mostu a čím kvalitnější materiál použijete, tím víc zaplatíte. A peněz bohužel mnoho není. Doláče získáváte vždy na konci levelu a jejich kvantum je úměrné tomu, kolik dělníků dorazí zpět do cíle. Proto musíte šetřit, kde se dá, a to kolikrát na úkor bezpečnosti.

Odkaz na hru pak naleznete na newgrounds.com.

Titul od začínajícího vývojáře, Cargo Bridge, se velmi povedl. Vytknout bych mohl absenci hudby, naopak chválím herní menu, které, v případě že si hru uložíte, umožňuje opětovné načítání levelů, nabídku dvou jazyků (anglicky a polsky) a online tabulku nejzdařilejších hráčů.

 

Právě se děje

Další zprávy