Grand Theft Auto IV tento rok nevyjde!

Radek Pergl
3. 8. 2007 2:24
Vyvěste černé vlajky, GTAIV bude až příští rok!
Foto: Hratelně.cz

Těšili jste se jako malí, až si v říjnu koupíte Grand Theft Auto IV (případně s ním i jednu z konzolí)? Pak na to rychle zapomeňte, díky náročnosti vývoje titulu nechalo Take Two přesunout jeho vydání na duben 2008. Ano, slyšíte správně, nové GTA nebude ani pod stromečkem, ani za pololetní vysvědčení a všichni na něj budeme muset čekat o půl roku déle! To alespoň odhalila tisková zpráva společnosti.

Důvodem k odkladu Grand Theft Auto IV prý bylo, že některé části vývoje zabraly mnohem více času, než se očekávalo, a náročný je prý také souběžný vývoj a datum vydání na dvě úplně rozličné platformy jako jsou Xbox 360 a PlayStation 3. Rockstar Games chtějí čtvrtým dílem položit nový standard pro dělání videoher a kvalitní hru dluží sami sobě, všem hráčům i akcionářům.

Sam Houser pak ještě dodal, že dělají konečně GTA titul, který naprosto splní jejich představy. Každá část hry byla úplně překopána a čtvrtý díl bude obrovský a vytáhne z konzolí naprosté maximum. Momentálně s nimi úzce spolupracují jak specialisté z Microsoftu, tak i Sony, aby GTAIV dokončili a plně využili sílu obou platforem. Jejich cílem je splnit i ty nejdivočejší hráčské představy a udělat ultimátní herní zkušenost v HD kvalitě.

Majitele Xbox 360 pak jistě potěší zpráva, že posun vydání hry nebude mít dopad na exkluzivní přídavný obsah, jehož první část měla vyjít v březnu příštího roku. Toho se samozřejmě dočkají, Rockstar rozhodně nemá v plánu rušit dohodu a vracet peníze, to nebylo součástí jejich dohody. Abyste ale nebyli zdrceni úplně, tatáž tiskovina odhaluje datum vydání Manhunt 2 pro PlayStation 2, PlayStation Portable a Wii na konec roku 2007.

Tak co, kolik z vás napíše "já to čekal"?

 

Právě se děje

Další zprávy