Google vyvíjí chytré brýle s displayem a kamerou

LP Fish
13. 2. 2012 10:00
Google zbrojí do bitvy o budoucnost. Podle všeho nasadí proti "chytrým" hodinkám od Sony "chytré" brýle.

Google to myslí s budoucností vážně. Posiluje svůj tým a podle některých zpráv chystá i ještě atraktivnější novinku, než jakou se zdají "chytré" hodinky od Sony, které by se měly začít prodávat už za měsíc.

Pro Google začal pracovat další člen užšího týmu Applu

Googlu se podařil husarský kousek, když podle VentureBeat přetáhl Apple jeho ředitele pro produktovou integritu Simona Prakashe.

Prakash pracoval u Apple 8 let a jeho "přechod na druhou stranu" je proto vlastně historickým počinem. Ještě nikdy se totiž nestalo, aby Google "přetáhl" tak vysoko postaveného muže Apple.

Podle VentureBeat teď pracuje na tajném projektu v týmu, který vede přímo jeden z majitelů Googlu Sergej Brin. Po nákupu Motoroly se totiž chce Google zaměřit na hardwarové projekty. S těmi mají ale větší zkušenosti u Applu a tak se dá očekávat, že dojde mezi těmito dvěma giganty k dalším přestupům.

DeVaulovy brýle na smíšenou realitu

Jedním z takových projektů budou zřejmě tzv. Google brýle, na jejichž vývoji firma tajně pracuje už několik let. Podle dostupných informací na nich pracuje i vizionář Richard deVaula, který před rokem přišel do Googlu také z vývojových laboratoří Apple.

Google brýle by měly mít integrovaný display pro jedno oko a především kameru, která půjde ovládat hlasem a pohyby hlavou.

Podle blogu 9to5Google je jejich vývoj už dostatečně daleko, takže by se v obchodech mohly objevit na konci letošního roku.

Brýle jako z Terminátora podle serveru připomínají módní značku Oakley, cílovou skupinou tak budou podle všeho především dospívající.

Pro úspěch produktu však bude nejdůležitější cena. jak připomíná ArsTechnica, podobné přístroje už třeba v armádě existují, zatím však byly pro běžného uživatele finančně nedostupné.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy