Fronty jako na banány? Nový iPhone v ČR rekord netrhnul

ČTK ČTK
25. 10. 2013 17:50
V noci před prodejnami operátorů na telefon čekaly pouze desítky lidí.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Zájem o nové verze telefonu iPhone pod označením 5S a 5C byl při dnešním zahájení prodeje v ČR nižší než u předchozího uvedení loni na podzim. V noci před prodejnami operátorů na telefon čekaly pouze desítky lidí.

T-Mobile a Vodafone nabízeli iPhone od dnešní půlnoci vždy v jedné značkové prodejně. Před všemi obchody se dohromady sešlo kolem dvou stovek zájemců. Důvodem nižšího zájmu byl jen omezený počet nabízených variant a méně překupníků než v minulých letech.

"Zákazník klade mnohem větší důraz na požadovanou kombinaci barva/paměť, tím pádem zaznamenáváme neochotu brát jinou verzi v případě nedostupnosti," uvedla Patricie Šedivá z T-Mobilu.

Podle informací ČTK byl největší zájem o iPhony 5S ve zlaté barvě s větší kapacitou paměti, kterých ale bylo nejméně. Obecně lidé kupovali převážně dražší variantu 5S, u Vodafonu to byl výhradně tento model.

Telefónica stále s Applem jedná o podmínkách prodeje. "Pro naše zákazníky se nám v tuto chvíli podařilo zajistit určité množství prodejních kusů. Dostupnost a možnost koupě je možné si ověřit na našich prodejnách," uvedl Ctibor Jappel z Telefóniky.

iPhone ve verzi 5S a levnější plastové variantě 5C se objevil na prvních trzích na konci září. V Česku prodává česká pobočka Apple iPhone 5C od 14 790 Kč a 5S od 17 390 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy