Exkluzivně: Odhalujeme novou českou hru!

Radek Pergl
14. 3. 2007 0:00
Máme první informace o nové, nadějně vypadající hře z českých luhů a hájů. O co jde, kdo na ní pracuje, i další překvapivé informace najdete uvnitř!
Foto: Hratelně.cz

Díky našim úzkým kontaktům na české vývojáře se nám podařilo získat informace, které dávají vědět, že po dlouhé době v české kotlině zřejmě opět vzniká něco zajímavého. Podle našeho zdroje, blízkého vývojovému týmu Centauri, autorů kupříkladu kritikou ceněné adventure Žhavé Léto 3 ½ , pracuje firma na nové originální akční hře. V hlavní roli by tu měly být zejména zástupy zombíků, které bude hráč sprovádět ze světa vychytanými zbraněmi.

Údajně se tu počítá kupříkladu s jakousi obdobou metače kůlů z Painkillera nebo jednou z NEJ zbraní, které jsme kdy viděli - geniální jednorukou "otáčecí" brokovnicí, jakou používal Arnie v Terminátorovi 2 (dobře je to vidět například na tomto videu z Youtube). A překvapivě to není jediná souvislost s vychytanými roboty. Údajně má mít hlavní hrdina k dispozici i jakýsi hotrod, tedy káru transformující se do podoby nabušené bojové stanice. To celé v Americe třicátých let minulého století. No potěš.

Akce, auta a hordy mrtvol
Jinak herně tu panuje dost neznámých. Z toho, co jsme zjistili, by mělo jít o hru s otevřenějším světem a silným příběhem, tedy něco ve stylu Dead Rising a Grand Theft Auto dohromady, s pořádnou dávkou nadsázky a humoru. Snad ještě zajímavější je fakt, kdo všechno na této hře, jejíž název zatím není znám (jediné co nám bylo řečeno je: "až to uslyšíte, tak si to stoprocentně zapamatujete"), podle všeho pracuje.

Krom toho, že Centauri Production v poslední době údajně významně rozšířili vývojový tým, za čímž lze vidět určitou souvislost s novým projektem, tak, a tohle je tedy bomba, přátelé, na hře dělá několik dobře známých herních novinářů z časopisů jako je Score nebo Level. Na naše naléhavé upřesňující dotazy zdroj odmítl konkrétněji odpovědět, takže můžeme jen spekulovat, nicméně z toho, co jsme pochopili, jde o současného či minulého šéfredaktora jednoho z hlavních papírových magazínů a snad i někoho dalšího.

Nelenili jsme a obrátili se na Centauri, zdali mohou výše uvedené komentovat. Ovšem, ehm, kdo by to nečekal, až do ohlášení hry, jsou veškeré informace přísně tajné. A kdy můžeme čekat ohlášení? Prý "poměrně brzy". No nic, zatím budeme pátrat "poměrně" po svých.

Že bychom tedy dostali hru, navíc českou, kterou dělá někdo, kdo nám, hráčům, rozumí? Přeci jen od dob Mafie to v Česku moc nežije, a to neříkáme jen kvůli hezkému rýmu. Zní to jako rajská hudba. Samozřejmě vývoj okolo této věci budeme dále pozorně sledovat a s čerstvě získanými informacemi se s vámi obratem podělíme.

 

Právě se děje

Další zprávy