EPT Scandinavium Open - 1.díl

Patrik Khudhur
29. 2. 2008 0:00
Co se dělo během dalšího dílu EPT?

Poslední únorový víkend se konal v Kodani další z dílů největší evropské pokerové série, tentokrát pod názvem EPT Scandinavian Open Copenhagem. Celkem se na turnaj přihlásilo 460 hráčů. První den byl rozdělen na dvě části 1a a 1b. V tomto kole svedli hráči mnoho tvrdých bitev a doufali, že se probojují do dalšího hracího dne. Bylo k vidění opravdu mnoho nádherných pokerových soubojů. Za všechny lze snad uvést jeden příklad.

Rozdali si to proti sobě celkem tři hráči William Thorsson, Marcuse Palma a vítěz Miikka Mustosen. Na flop dorazila tato trojce karet K♠, 10♥, 9♠. Všichni tři se rozhodli jít all in. Thorsson ukázal 9-9, Palma měl K-10 a Mustosen ukázal J♠, Q♠. Na river přišla 10♠ a vše bylo jasné. Mustosenova straight flush se už prostě porazit nedala a i když měli Thorsson i Palma nádherné full housy museli se s turnajem rozloučit.

První hrací den byl konečnou pro spoustu známých jmen jako například Juha Helppi, Julian Thew, Tom McEvoy, Katja Thater a také pro kanaďana Daniela Negreanu. Daniel šel po flopu all in s flush draw k jeho smůle mu však poslední karta do flush nedorazila a byl poražen párem osmiček, které držel v ruce Noah Boeken. Po prvním dnu také bylo docela zřejmé, že pro dány skončí turnaj úspěchem. Mezi dvaceti nejlepšími jsme jich po prvním dnu mohli napočítat rovných deset.

Na začátku druhého dne se v kasinu Copenhagen sešlo 170 hráčů. Plán byl takový, že se bude hrát osm levelů, nebo dokud nebude zbývat 40 hráčů, podle toho, co nastane dřív. Jak to tak chodí, tak tyto podmínky byly splněny v podstatě zároveň.

Hned zpočátku druhého hracího dne z turnaje vypadlo několik známých tváří jako například Nicolas Levi, nebo Barry Boatman, který měl velkou smůlu když soupeřovi dorazila na flop osmička, díky které Boatman prohrál se svým J-9 proti soupeřovu J-8. Druhý den také znamenal konečnou pro Arnauda Matterna, vítěze nedávného EPT v Praze. Konec druhého dne nastal ve chvíli kdy na dvou různých stolech byli naráz zahrané dva all-in. Jako poslední na neplacené pozici opustil turnaj Claus Tversted jehož K-J nestačilo na soupeřovo A-K.

Ti z Vás, kteří třeba sledovali on-line přenos na internetu si jistě všimli, že i po druhém dni zůstal ve hře i český zástupce Michal Marek. Držel dokonce 16. místo s nadprůměrným počtem žetonů (celkem zbývalo v turnaji 39 hráčů). Po vynikajícím 14. místě Jiřího Kulhánka na posledním EPT v Dortmundu, se tak česká pokerová škola opět výrazně připomněla pokerovým velmocím. Třetí den začal Michal dobře a získal několik zajímavých potů. Nejradši by však vymazal z turnaje hru v které držel Q-Q a hrál proti hráči s 2-2. Na flop přišla nešťastná dvojka a Michal přišel o část svých žetonů. Osudovou se pro Michala stala ruka J-J. Ze střední pozice zahrál all-in a dorovnal ho soupeř s A-A. Zázrak se nekonal a Michal z turnaje vypadl. Za 22. místo vyinkasoval nádherných 15,560.

Třetí hrací den znamenal také konec pro řadu dalších hráčů. V jedné hře se před flopem vydala all in hned trojce hráčů. Alex Kravchenko s Q-Q, Soren Jensen s K-K a Sigbjorn Mortueit s A-K. Na stůl přišli postupně tyto karty 10-8-J-J-A. River rozhodl o vítězi a znamenal tak konec pro Kravchenka. Soren Jensen, měl však více žetonů než Mortueit a dokázal se z prohry vzpamatovat a i přes tento dílčí nezdar se dostal až na finálový stůl.

Jako chipleader usedal k finálovému stolu Tim Vance, který většinu svých žetonů získal ve hře proti Pedersenovi kdy jeho pár devítek porazil A-K.

U finálového stolu se sešla tato osmička:
Tim Vance 1,408,000
Rasmus Hede Nielsen 789,000
Daniel Ryan 557,000
Soren Jensen 500,000
Magnus Hansen 458,000
Nicolas Dervaux 336,000
Patrik Andersson 283,000
Simon Dorslund 267,000

 

Právě se děje

Další zprávy