Elika - víc než těsné partnerství

David Urbánek
1. 6. 2008 0:00
Jak bude vypadat nová pomocnice Prince z Persie?
Foto: Hratelně.cz

Ubidays už jsou sice za námi, ale to nám v ničem nebrání trochu blíže se podívat na záhadnou hrdinku, která má doprovázet právě chystaného Prince of Persia (preview zde). Ta byla předmětem bližšího odhalení a kromě zatraceně povedených křivek má tahle krasavice mnohem víc, co nabídnout. Autoři totiž chtěli vytvořit postavu, jež by měla být tentokrát hlavní herní složkou, podobně revoluční jako vracení času v Sands of Time trilogii.

Foto: Hratelně.cz

Nebohé Farah (více o samotné Farah zde) je tedy konec a místo toho nastupuje na scénu Elika - dívka, která je jedním z posledních strážců hlídající zlého boha. Ten byl po dlouhém věznění vypuštěn ven a nemá na práci nic lepšího než rovnou zničit svět (pro informaci - strážci si říkají Ahuras a ten zlý bůh Ahriman, ale popravdě, kdo si to má pamatovat?). V rámci svého poslání se tudíž musí Elika přidat k našemu hrdinovi a v jeho záchraně světa mu pomoci.

Foto: Hratelně.cz

K tomu by jí měly sloužit především magické dovednosti, bohužel nebyly blíže představeny. Zatím jen víme, že by se mělo jednat o vzdušná kouzla (v protikladu s Princem, jež by měl být spíše „zemitým“ typem), přičemž by měla tvořit spíše arabeské vzory, což je silně v kontrastu se Zkázou, která na sebe bere podobu tribalu. Podle Bena Mattese, producenta hry, se nechali lidé z Ubisoftu při tvorbě inspirovat Arwen z Pána Prstenů. Ta byla i přes své magické schopnosti stále lidskou bytostí (tedy, podle nás spíše elfí bytostí, ale myšlenku chápeme).

Ostatně Mattes přiznal, že Awern nebyl jediný ženský charakter, podle nějž Eliku tvořili. Mezi těmi dalšími jsou takové silné postavy jako například Elisabeth Swann z Pirátů z Karibiku nebo Padmé Amidala ze Star Wars. Co se týče Natalie Portman, která ztvárnila poslední zmíněnou hrdinku, šušká se, že inspirace neskončila pouze u povahových rysů odvážné ženy, ale dokonce i vzhledu v obličeji. Posouzení ovšem necháme na vás.

Foto: Hratelně.cz

Obličej by, jak již bylo nejednou řečeno, neměl být jednou předností. To, na co jsou tvůrci obzvlášť pyšní je, že se nebude váš pomocník do boje zbytečně hrnout, ale inteligentně si počká, dokud ji nepřivoláte do bitky speciálním tlačítkem. Další situace, kdy smělá brunetka zasáhne mezi vás a protivníka bude, jestliže se ocitnete v předsmrtné křeči. Pak přiskočí a ochrání vás před dorážečí ránou. Vzhledem k tomu, že by měla být Elika navíc nesmrtelná, tak by jí to vlastně nemělo dělat nijak zvlášť problém.

Jak bylo ukázáno i v traileru (viz zde), budete moci s Elikou předvádět i nejrůznější tandemová komba, což vypadá přinejmenším efektně. Ostatně ve dvojici budete řešit i pro Prince tak typická puzzle. Na něco podobného jsme byli zvyklí už z Písků, ale uvidíme, zda to nebude tentokrát podstatně interaktivnější.

Foto: Hratelně.cz

Další funkci, kterou vaše sličná spolubojovnice bude zastávat je vlastně jakási fantasy GPSka. Vzhledem k tomu, že svět nového Prince bude neobyčejně rozsáhlý a otevřený, tak abyste se neztratili, bude Elika ukazovat cestu - pravděpodobně ve stylu kouzelného meče z legendárního The Shadow of the Colossus.

Máme se tedy rozhodně na co těšit - nemluvě o tom, že by Elika měla prohloubit a rozšířit příběh, takže doufáme v nějaký ten silný emoční prožitek, jež předčí ty z předchozí série.

Nového Prince, i se svůdnou Elikou, bychom se pak mohli při troše štěstí dočkat už o letošních Vánocích, takže do té doby radíme jedno: buďte hodní na Ježíška!

 

Právě se děje

Další zprávy