EcoRush - super hra zadarmo

Karel Kreml
8. 3. 2009 0:54
Lov, nebo budeš uloven.
Foto: Hratelně.cz

Z nepřeberného množství zdarma hratelných her, ke kterým se sem tam uchylují snad všechny teenage ročníky včetně studentů (nejen) středních škol, jednou za čas vykoukne titul, který je něčím zajímavý. Proto se každou neděli, počínaje touto, na Hratelně setkáte s krátkou recenzí námi vybraného titulu, který buďto doporučíme, nebo naopak zavrhneme a ušetříme tak váš čas při hledání pravé zábavy, která je zdarma. A i to se počítá.

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

Tentokrát jsme si vzali na paškál deskovku EcoRush. A jak už sám název napovídá, ze zaprášených měst se vydáme do bujaré a nespoutané přírody, kde se konají klání roztomilých zvířátek. Ovce žere buvola, králík zase jelena… Nebojte, řeč není o drastických praktikách místních ušounů, ale o úsměvném systému této povedené hříčky.

Hra nabídne dva módy hraní, conquest, ve kterém si můžete vybrat z pěti dostupných zemí snad všech kontinentů (ve finále se jedná o pozměněná pozadí s jinými zvířátky v hlavní roli a odlišnou hudbou), a quickplay, který si vybere za vás. Křížit tlapky můžete jak proti počítači, tak i ve dvou hráčích, anebo sledovat zápas dvou umělých inteligencí a získat tak bohaté zkušenosti do vlastní hry (jen pro geeky).

Samotný systém hry je na první pohled prazvláštní, ale záhy překvapivě zjistíte, že nic tak jednoduchého jste určitě dlouho nehráli. Na herním poli proti sobě stojí dvě skupiny zvířátek, jež jsou odděleny deseti herními úseky. Princip hry tkví v získání soupeřovo zvířátek a sám nepřijít o ty své.

Foto: Hratelně.cz

Pohyb jednoho ze šesti zvířátek každé kolo závisí na automaticky vygenerovaném čísle od 1 do 6. To udává, o kolik úseků se jedno zvířátko může posunout. Protivníkovo zvířátko lze získat tak, že pole, na které vás poslalo číslo, bude osidlovat právě jeho zvířena. Jakmile ho ukořistíte, musíte projít celou tratí až na samý konec a zase zpět. Vždy je nutné zapřemýšlet se nad tím, které ze zvířátek schopných k pohybu využijete. Jakmile společně se soupeřovou postavičkou dorazíte na váš start, přijde o ni, a vy se vydáte na další lov. Když získáte všechna soupeřova zvířátka, vyhrajete. No co myslíte, není to fajn?

Plnou hru zdarma stahujte zde (27,1 MB)

 

Právě se děje

Další zprávy