Datadisk pro Command and Conquer 3

Tomáš Richter
15. 8. 2007 0:13
Trvalo to dlouho, ale čekání se rozhodně vyplatilo.
Foto: Hratelně.cz

Koncem minulého měsíce hlásala společnost Electronic Arts prostřednictvím poutáku na oficiálních stránkách úspěšné real-time strategie Command & Conquer 3: Tiberium Wars revoluci napříč sérií. Nedlouhou nato představila pořad Battlecast Primetime, jehož premiéra byla naplánovaná na včerejšek. Tento účelný tah byl pro většinu hráčů velkým zklamáním, poněvadž všichni doufali v představení datadisku.

K tomu ovšem došlo až v relaci Battlecast, což je v tuto chvíli už zcela nepodstatný fakt, hlavní je, že jsme se po tak dlouhé době konečně dočkali. Přídavek nazvaný Kane's Wrath se bude opět točit kolem megalomana jménem Kane. Nová singleplayerová kampaň je podle slov tvůrců příběhovou směskou, takže se dozvíme, jak se holohlavec vrátil po druhé Tiberiové válce (Tiberian Sun) k moci nebo jak posílil svůj vliv. Zapomenuty však nezůstanou ani události třetího dílu a dokonce se v závěru podíváme i do budoucnosti. Děj bude znovu vyprávěn za přispění HD filmečků, v nichž si vedle dobře známých postav střihnou své role i noví herci.

Foto: Hratelně.cz

Hlavním tahákem datadisku je bezesporu mód Global Dominance, který nabídne interaktivní mapu, ne nepodobnou té z Battle for Middle-Earth 2. Budeme tak řídit celou armádu a strategicky rozmýšlet, kam své jednotky přesuneme. Jakmile dojde ke střetu, hra se přepne z mapy světa do klasického RTS módu, kde jsme dozajista všichni jako doma. V těsném závěsu za standardním obsahem, respektive novými jednotkami, zbraněmi či budovami, je úctyhodných 24 multiplayerových map a stávající tři strany se rozdělí na dvě frakce každá, jež se budou vyznačovat zejména odlišným stylem hry a výbavou.

Nového obsahu se dočkají i majitelé next-gen konzole Xbox 360, která mimo jiné poskytne zbrusu nový HUD. Command & Conquer 3: Kane's Wrath vyjde souběžně začátkem příštího roku za standardní cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy