Další pokerové varianty 1.

Petr Smrž
10. 9. 2007 0:00
Další varianty oblíbeného pokeru.

Nejhranější variantou pokeru je TEXAS HOLD'EM a proto hře zkráceně zvané Texas také budeme na našich stránkách věnovat největší pozornost. Ale protože každá větší pokerová herna také nabízí stoly s jinými druhy pokeru než jen pouze s Texasem, rozhodli jsme se, že vás seznámíme s podrobnostmi ostatních variant pokeru jakými jsou například FIVE CARD DRAW, SEVEN CARD STUD, OMAHA atd. Tady jsou první z nich

Five Card Draw
Pravděpodobně nejznámější z těchto her je právě Five Card Draw. I když Vám tento název třeba nic neříká, i tak je docela možné, že tuto variantu pokeru znáte. Vzpomínáte si na svá dětská léta, kdy jste se s kamarády pokoušeli hrát poker o desetníky? Jestli ano, pak jste pravděpodobně hráli právě Five Card Draw.

Draw Poker je pravděpodobně nejstarší pokerovou variantou. Ve hře Five Card Draw nevidíte žádné karty svých protihráčů. Jedinou informací, kterou o kartách získáte, je výše jejich sázek a počet vyměněných karet. Ve hře Five Card Draw dostanete pět zakrytých karet. Můžete jich několik nebo všechny odhodit, přičemž za ně dostanete odpovídající počet nových karet. Hráč s nejlepším karetní kombinací vyhrává bank.

Hra začíná tím, že před rozdáním karet vsadí první dva hráči nalevo od rozdávajícího Small Blind a Big Blind jako počáteční vklad do banku, poté dostane každý hráč svých pět karet. Hra pokračuje prvním sázkovým kolem. Jako první je na řadě hráč po levici hráče sedícího na pozici Big Blind.

Po prvním sázkovém kole může každý hráč, který je dosud ve hře, vyměnit jednu až pět karet, nebo si své původní karty ponechat (Stand Pat). Toto kolo začíná hráč po levici rozdávajícího. Pokud je po druhém sázkovém kole ve hře více než jeden hráč, následuje Showdown. Nejlepší karetní kombinace vyhrává bank.

Five Card Stud
Další variantou pokeru, s kterou bychom Vás rádi seznámili je Five Card Stud. Jde o původní podobu pokeru, kterou stále hraje množství hráčů, ačkoliv její modernější podoba Seven Card Stud je dnes mnohem populárnější. Hra probíhá následujícím způsobem: Všichni hráči začínají vložením první sázky (Ante), která bývá pouze zlomkem celkové sázky (sázky mohou být například stanoveny na $10/$20 a Ante činí např. $1). Následně dostanou všichni hráči rozdány dvě karty, první čelem ke stolu a druhou čelem vzhůru.

Hráč, který má otočenu kartu nejnižší hodnoty, je požádán, aby provedl první sázku (tzv. Bring-In Bet), která je polovinou malé sázky (v našem případě $5). Jestliže mají dva hráči stejnou nejnižší kartu, určuje výši sázky ten s nižší hodnotou barvy. Barvy karet jsou řazeny od nejnižší následovně: kříže, káry, srdce, piky. Následuje sázkové kolo a sázka může být zvýšena až do výše malé sázky(v našem případě $10).

Ve druhém kole je každému hráči rozdána další karta čelem vzhůru. Hráč s nejvyšší kombinací otočených karet začíná sázet. V případě remízy začíná hráč nalevo od rozdávajícího. Stále je vyžadována nižší sázka ($10), ale pokud má některý z hráčů pár, může kdokoli volit rovněž vyšší sázku ($20) a ostatní hráči musí dorovnat, pokud chtějí zůstat ve hře.

Průběh třetího kola je stejný, pouze s tím rozdílem, že jsou vyžadovány vysoké sázky ($20). Ve čtvrtém a posledním kole je hráčům rozdána čtvrtá karta čelem vzhůru (celkově pátá) a začíná poslední sázkové kolo. Vítěz je určen stejně jako v případě ostatních druhů pokeru, vyhrává tedy hráč s nejvyšší dosaženou kombinací.

 

Právě se děje

Další zprávy