Chytřejší fotbalisti v Pro Evolution Soccer 2008

Radek Pergl
4. 9. 2007 19:15
Počítačoví hráči budou chytřejší a hra samotná reálnější.
Foto: Hratelně.cz

Spousta fotbalových fanoušků má ohledně her jasno nejlepší je Pro Evolution Soccer. Toho se také týká dnešní informace o systému Teamvision, který z již tak propracovaného fotbalu udělá ještě lepší podívanou a zlepší hratelnost. Více v následující tiskové zprávě:

Kvůli spolupráci se systémem Teamvision byly všechny aspekty hry na hřišti v Pro Evolution Soccer 2008 přepracovány a jemně doladěny tak, aby vznikla vyrovnaná a strategická hra na vysoké úrovni. Zlepšily se součásti sad a počet hráčů je teď zcela volitelný, stejně jako postavení obranné zdi. Hráči mají k dispozici také celou řadu možností, jak ve svém týmu co nejlépe využít specifické talenty sportovců.

Důmyslně naprogramovaná umělá inteligence Teamvision, jež byla vytvořena speciálně pro hry od firmy Konami, je schopna učit se a přizpůsobovat podle stylu hry jednotlivých hráčů. Proto si dokáže vyvinout nové způsoby vedení útoku nebo se naučí zmařit určité tahy protihráče a při útoku i v obraně se učí z předchozích chyb, výsledkem čehož je lepší soulad počítačové hry s taktickou, ale dynamicky se vyvíjející hrou opravdovou.

Stejně jako u všech předchozích her z této řady od jejího počátku v roce 1996 je míč samostatným předmětem a načasování kopu plně závisí na hráči, zatímco nová umělá inteligence zajišťuje spolupráci mezi obránci, kteří se snaží uzavřít prostor, aby se soupeři nenaskytla šance vstřelit branku. Podobně je tomu i s distribucí přihrávek: hráči využívají prostor, který mají právě k dispozici, a míč si přihrávají. Výrazně se zlepšilo také ovládání míče při driblování a přibyla celá řada jemnějších pohybů, které hráči umožní proklouznout kolem soupeřových obránců a přesunout míč do prostoru.

Nově se tato série poprvé objeví na plaftormě PLAYSTATION3 a vzniklo i druhé vydání pro Xbox 360. Detaily hráčů jsou rozpracovány do neuvěřitelných podrobností, obličeje jsou plně animované a hardware umožňuje vysoce kvalitní detail pro zobrazení veškerého pohybu a jemných detailů u různých sad v průběhu utkání. Všechny verze hry typu "Next Gen" využívají také rozsáhlý editační režim, který hráčům umožňuje nastavit si hru PES tak, jak sami chtějí, a užít si ji co nejlépe.

"Dlouze a podrobně jsme zkoumali, proč jsou hry řady Pro Evolution Soccer tak oblíbené, a zvažovali jsme, jakým směrem se s nimi chceme vydat příště," prohlásil Shingo "Seabass" Takatsuka, tvůrce této produktové řady a producent hry PES 2008. "Domníváme se, že s novým systémem umělé inteligence Teamvision jsme hru skutečně pozvedli o úroveň výš. Pohyb fotbalistů bez míče spolu s tím, co všechno má hráč plně pod kontrolou, vytváří dosud nejpřesnější simulaci skutečného fotbalu. Doufáme, že z našeho vývoje budou mít všichni radost. Můžu vám slíbit, že počkat si na tuto hru se vyplatí.

 

Právě se děje

Další zprávy