Chce protihráč, abyste dorovnali?

Patrik Khudhur
27. 1. 2008 0:00
Co uděláte, když přijde river a oponent bez mrknutí oka vsadí všechny své žetony?

V takovém případě přirozeně začnete zvažovat všechny možné faktory: Z jaké pozice ten který z vás hraje, co víte o protihráčově herním stylu, jak v tomto kole kdo sázel, jaké karty držíte, kolik komu zbývá žetonů, v případě livegame i řeč oponentova těla a dalších X detailů, které nakonec rozhodnou, zda dorovnáte či nikoliv.

Jsou okamžiky, kdy v takovém případě štěstím zaplesáte, neboť držíte nefalšovaný poker (tedy čtveřici stejných karet), jindy vás zase mohou polít potůčky studeného potu. Ve své podstatě lze však problematiku této situace zredukovat na jedinou zásadní otázku, kterou si vždy musíte položit: Chce protihráč, abych dorovnal, nebo naopak?

Každý all-in je v no limit variantách pokerových turnajů kritický. V takový okamžik jde vždy o samotné přežití v turnaji a chybné rozhodnutí jednoho z protivníků znamená, že se musí rozloučit, zatímco ten druhý mávnutím kouzelného proutku drasticky zvýší své naděje na dosažení finálového stolu.

Před flopem, po flopu i na turnu do svého uvažování můžete zahrnout také šance na zlepšení kombinace, kterou třímáte ve svých zpocených rukou. Po položení poslední karty na stůl je však tento faktor již mimo hru. Zkrátka buď máte nejlepší kombinaci u stolu, nebo ne - nic mezi neexistuje.

Neexistuje žádný zázračný recept, podle kterého byste se v takové situaci měli řídit, žádné finty. Důležitá je zde zkušenost získaná v desítkách odehraných turnajů. Tak jako tak si vždy dejte na čas a zvažujte všechno relevantní, co by vám mohlo pomoci učinit správné rozhodnutí.

Přemýšlejte nad VŠEMI faktory. V hlavě si přehrajte nejen toto kolo, ale zkuste se zamyslet nad celým dosavadním průběhem turnaje a tím, jak doposud protivník reagoval. V živé hře z něj po celou dobu nespouštějte oči - možná v průběhu vašeho rozhodování ztratí nervy a dostane do tváře tiky a kdo ví, možná právě to rozhodne o vašem triumfu...

Dejte si na čas a soustřeďte se na zodpovědění té jediné rozhodující otázky: Chce protihráč, abych dorovnal?

 

Právě se děje

Další zprávy