12 důvodů, proč má Halo 3 milión objednávek

Lukáš Bašta
9. 8. 2007 23:12
Hra sice ještě nevyšla, ale předobjednávek je již milión. Proč?
Foto: Hratelně.cz

Počet předobjednávek Halo 3 se momentálně v Severní Americe přehoupl přes 1 milion. Co za tím stojí? Microsoft na to šel opravdu lišácky. Pravda, Halu 3 předcházejí dva výtečné akční tituly, které byly doopravdy jedním z mála důvodů, proč si původní Xbox koupit. Základna fanoušků, kteří chtějí třetí díl, je díky tomu opravdu velká.

Nicméně tyto i nové majitele konzole Xbox 360 velmi chytře masíruje obrovskou kampaní a na Halo 3 můžete narazit takřka kdekoliv, musíte však žít v Americe. Pokud jste tedy herní vývojář nebo vydavatel, je zde dvanáct kroků, které musíte udělat, aby jste byli úspěšní jako Microsoft a jeho Halo 3.

1. Velká fanouškovská základna. Halo 3 si musí koupit snad každý, kdo hrál předchozí díly a spousta dalších lidí, kteří se nechají stáhnout davem.

2. Microsoft udělal speciální verze konzole Xbox 360 a přehrávače Zune ve stylu Halo 3. Výsledek je trochu rozpačitý, ale to fandům přece v nákupu nezabrání.

3. Můžete si koupit tři různé verze Halo 3 standardní, limitovanou a extra sběratelskou legendární edici. Právě poslední zmíněná je asi největším tahákem, protože obsahuje hru, přilbu Master Chiefa a stylizovaný joypad.

4. Mountain Dew prodává nápoj s názvem Mountain Dew Game Fuel, který chuť limonády obohacuje o třešeň a přidává kofein, abyste dlouho vydrželi hrát Halo 3. Na obalu pak samozřejmě nemůže chybět Master Chief ať již jde o plechovky nebo dvoulitrové lahve.

5. Ve vybraných obchodech má být k dispozici speciální edice nápoje Game Fuel. Bude v hliníkové lahvy podle designu studia Bungie, které Halo 3 vytváří. Jistě nemusíme zmiňovat, o jakou raritu a sběratelský kousek půjde.

6. Síť obchodů 7-Eleven zase přichází se speciálními Halo 3 kelímky pro svůj nápoj Slurpee. Samozřejmě bude také podporovat prodej nápoje Game Fuel a chipsů Doritos, přičemž u nich můžete vyhrát řadu cen, kde tou hlavní je možnost namluvit jeden z hlasů do strategie Halo Wars.

7. Automobilka Pontiac bude v různých městech po Státech pořádat akci Pontiac Gaming Garage, kde si lidé budou moci Halo 3 zahrát dříve, než vyjde. Pontiac k tisícovce vozů G6 GXP Street přidá originálku hry Halo 3 a jeden šťastlivec pak tuhle káru vyhraje, v limitované Halo 3 edici samozřejmě.

8. Fastfoody Burger King nabídne Halo 3 stylizované kelímky nebo krabičky na hranolky. Každé balení také bude obsahovat speciální přístup na zvláštní stránky, kde se zákazníci dostanou k exkluzivnímu Halo 3 obsahu.

9. Comcast, internetový provider se také zapojil do propagace Halo 3 a bude na stránkách GameInvasion.net a Ziddio.com hostovat videa udělaná samotnými hráči. Také umožní sledovat videa z Halo 3 v normální nebo HD kvalitě díky své službě ON DEMAND.

10. Po Americe také pojede tzv. Projekt Revolution Tour, kde zahrají kapely jako Linkin Park nebo My Chemical Romance. Spolu s tím proběhnou i speciální Halo 3 VIP akce ve vybraných městech, kde návštěvníci obdrží Halo 3 dárkové předměty a případně se budou moci setkat i se zpěváky svých oblíbených kapel.

11. Možnost koupit resp. předobjednat si Halo 3 podporuje většina obchodních řetězců, takže si hru můžete pořídit i v té nejzapadlejší americké díře.

12. Microsoft vydal tiskovou zprávu o tom, že je předobjednáno již milión kusů Halo 3, přičemž zmínil i všechny možné reklamní akce, což samozřejmě otiskla velká řádka webů včetně nás.

 

Právě se děje

Další zprávy