Tančící dům je na prodej. Zájem má Central Group

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
12. 8. 2013 11:15
Stavba by se mohla změnit na muzeum moderní architektury a designu
Foto: Saša Janovský

Praha - Pražský Tančící dům na rohu Rašínova nábřeží a Jiráskova náměstí je na prodej. Zájem o něj má společnost Central Group, která jej plánuje více otevřít veřejnosti a změnit na muzeum moderní architektury a designu.

Tančící dům je nyní ve vlastnictví společnosti CBRE Global Investors, která organizací prodeje pověřila poradenskou společnost Jones Lang LaSalle. Na trhu je poprvé od roku 1996, kdy byl dům dostavěn.

Central Group je zatím jedinou společností, která zájem o tuto nemovitost oficiálně zveřejnila. Poradenská firma Jones Lang LaSalle na dotaz online deníku Aktuálně.cz zatím podrobnosti o případných dalších zájemcích neuvedla.

Za jednu z nejvýraznějších staveb moderní tuzemské architektury nabízí Central Group 250 milionů korun, které slibuje zaplatit jednorázově z vlastních zdrojů bez potřeby bankovního úvěru.

„Tato unikátní stavba na unikátním místě si zaslouží jiné využití než současné kanceláře. Měla by se otevřít pro veřejnost. Pokud ji odkoupí naše společnost, ve spolupráci s odborníky bychom zde chtěli zřídit muzeum moderní architektury a designu," říká šéf Central Group Dušan Kunovský.

Tančící dům je novodobá dominanta metropole. V zahraničních průvodcích bývá spolu s Pražským hradem vyobrazována jako moderní symbol Prahy. Stavba byla dokončena v roce 1996 na pozemku, kde stával historický dům zasažený americkým bombardováním na konci druhé světové války. 

 

Právě se děje

Další zprávy