Šéfredaktor Babišovy MF Dnes končí, odchází sám

Ekonomika Ekonomika
7. 11. 2013 16:50
Bez šéfa jsou tak nyní již tři velké zpravodajské deníky.
Titulní strana Mladé fronty Dnes ze 14. června 2013.
Titulní strana Mladé fronty Dnes ze 14. června 2013. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Šéfredaktor deníku MF Dnes Robert Čásenský po téměř osmi letech odejde v polovině listopadu z funkce.

Šéf vlajkového listu vydavatelství Mafra, které nově patří Andreji Babišovi, majiteli Agrofertu a úspěšnému lídrovi hnutí ANO, prohlásil, že o odchodu uvažoval dlouho. Jeho rezignace prý nesouvisí se změnou majitele listu.

Čásenský přišel do MF Dnes spolu s někdejším šéfredaktorem Pavlem Šafrem, jemuž dělal zástupce. Pod Šafrovým a jeho vedením list zůstal nadále vlivným, ale obsah přizpůsobil masovějšímu čtenáři. Přesto stejně jako dalším papírovým titulům i MF Dnes padal tištěný náklad. MF Dnes si lidé letos ve druhém a třetím čtvrtletí koupili průměrně 192 140 kusů, ve stejném období loni jich bylo 205.467. Nejprodávanějším deníkem zůstal ve druhém a třetím čtvrtletí Blesk, následují MF Dnes, Deník a Právo.

Andrej Babiš podle informací Aktuálně.cz připravuje restrukturalizaci svého vydavatelství, jehož součástí mají být i další personální změny.

"O novém šéfredaktorovi deníku MF Dnes budeme informovat v horizontu dnů," cituje server mediar.cz Štěpána Košíka, předsedu představenstva Mafry.

Bez šéfa jsou tak nyní již tři velké zpravodajské deníky. Svůj odchod z vedoucích postů již dříve avizovali šéfové Hospodářských a Lidových novin.

Ze společnosti Mafra odchází šéfredaktor a zároveň člen představenstva Dalibor Balšínek. Ke konci roku mu totiž končí smlouva a z toho logicky vyvozuje, že odchází. "Faktický stav je takový, že odcházím," řekl ČTK. S vedením se teď snaží dohodnout na dalším postupu.

Změny ve vedení zpravodajských deníků se ovšem týkají i oblasti mimo Babišovo impérium. Ve své funkci totiž skončil i šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šabata. Titul do jmenování nového šéfa povede Vladimír Piskáček, který ve společnosti Economia od září zastává novou funkci ředitele redakcí.

Změny souvisí s novou organizační strukturou vydavatelství Economia a Centrum Holdings, pod něž patří i redakce Aktuálně.cz. Economia je největším domácím vydavatelem ekonomických informací. Majitelem je podnikatel Zdeněk Bakala.

 

Právě se děje

Další zprávy