Pražský Hotel InterContinental má nového majitele

Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
20. 12. 2013 17:12
Společnost Best Hotel Properties za hotel zaplatí 115 milionů eur.
Hotel Intercontinental v Pařížské ulici.
Hotel Intercontinental v Pařížské ulici. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Společnost Best Hotel Properties (BHP), ve které má největší, asi pětinový podíl finanční skupina J&T, koupila perlu socialistického luxusu, pražský hotel InerContinetal.

BHP koupila 90procentní podíl od společnosti blízké Westmont Hospitality za 36 milionů eur. Americká skupina zůstává vlastníkem 10 procent a vede hotel i nadále pod značkou InterContinental.

Hodnota celé transakce včetně celkového dluhu představuje 115 milionů eur, tedy v přepočtu asi 3,2 miliardy korun. „Odhadovaná EBITDA hotelu InterContinental Praha za rok 2013 je osm milionů eur, což nepochybně pozitivně ovlivní provozní ziskovost BHP v následujícím období," řekl předseda představenstva BHP Branislav Babík.

Do portfolia BHP, která je kótovaná na bratislavské burze, patří mimo jiné i hotely Kempinski Hotel River Park nebo Crowne Plaza v Bratislavě. Hotel InterContinental je prvním českým hotelem v portfoliu BHP.

Transakce je největším obchodem v oblasti hotelnictví za posledních několik let.

Pražský hotel InterContinental byl postaven v letech 1968 až 1974. V posledních letech prošel kompletní renovací, od rekonstrukce fasády, renovace společných prostor až po úplnou obnovu interiérů. V hotelu se nachází 372 pokojů a 14 konferenčních místností s celkovou kapacitou 580 delegátů.

V tomto legendárním pražském hotelu byly ubytovány i slavné osobnosti jako Michael Jackson, Luciano Pavarotti, Pete Sampras, Jane Fonda či kapela Kiss.

 

Právě se děje

Další zprávy