PPF koupí v Nizozemsku nemovitosti za 3,6 miliardy

ČTK ČTK
23. 7. 2013 9:17
Kromě kancelářských budov převezme skupina i obchodní centrum
Autor: PPF
Autor: PPF | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Firma PPF Real Estate, která patří do skupiny PPF českého podnikatele Petra Kellnera, koupí v Nizozemsku nemovitosti za zhruba 3,6 miliardy korun. Od Axa Real Estate pořídí celkem šest kancelářských budov a obchodní centrum.

V úterním vydání to píší Hospodářské noviny. "Mohu potvrdit, že transakce byla uzavřena," řekl deníku mluvčí PPF Radek Stavěl.

Všechny firmou zakoupené budovy v Nizozemsku nabízí dohromady přibližně 100 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch s ročním hrubým výnosem odpovídajícím asi dvanácti procentům celé investice. Největší administrativní komplex má rozlohu 27 600 metrů čtverečních a obchodní centrum kolem 13 900 metrů čtverečních, píší Hospodářské noviny.

Další z členů skupiny PPF, společnost PPF Real Estate Russia, plánuje v lednu 2014 dokončit první fázi kancelářského centra Comcity v Moskvě. Skupina o tom nedávno informovala na svém webu. Výstavba první fáze o rozloze 125 tisíc metrů čtverečních vyjde na 230 milionů eur (což je téměř šest miliard korun).

 

Právě se děje

Další zprávy