Online služby pro Xbox a PlayStation hlásí problémy

ČTK ČTK
26. 12. 2014 10:04
K technickým potížím se přihlásila hackerská skupina, Microsoft ani Sony ale zatím útok nepotvrdily.
Hacking. Ilustrační foto
Hacking. Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Tokio - Internetové služby pro herní konzole PlayStation od japonského výrobce elektroniky Sony a konzole Xbox od konkurenčního Microsoftu měly ve čtvrtek technické problémy. K odpovědnosti za narušení internetových služeb se přihlásila hackerská skupina Lizard Squad, firmy to ale nepotvrdily.

Obě firmy očekávaly, že jejich služby budou plně vytížené kvůli lidem, kteří dostali Xbox nebo PlayStation k Vánocům a hned je chtěli vyzkoušet. Problémy mohlo zhoršit i rozhodnutí společnosti Sony umožnit zákazníkům stáhnout si přes Xbox Video a jiné internetové kanály kontroverzní americkou komedii The Interview.

Internetový obchod PlayStation Store v noci na dnešek na Twitteru oznámil, že někteří uživatelé měli problémy přihlásit se do jeho sítě. Věc nyní řeší počítačoví odborníci.

Nešlo o první problémy

Americký Microsoft na internetové stránce pro Xbox uvedl, že má informace o problémech některých uživatelů při přihlašování. Zaznamenané problémy se týkají především služby Xbox Live Core. Drtivé množství jiných aplikací běží bez problémů, tvrdí příslušný web.

K odpovědnosti se přihlásila hackerská skupina s názvem Lizard Squad, která podle zpravodajského serveru BBC tvrdí, že potíže v obou případech způsobila. Microsoft a Sony se k tomuto tvrzení nevyjádřily. Online obchod PlayStation Store už letos v prosinci problémy s přístupem měl. Terčem hackerského útoku se nedávno staly také počítačové systémy filmového studia Sony Pictures Entertainment, po kterých byly na internetu zveřejněny soukromé údaje.

 

Právě se děje

Další zprávy