O cenu za odpovědnost soutěží rekordní počet projektů

Tereza Holanová Tereza Holanová
31. 10. 2011 15:58
Kromě hlavní ceny za odpovědnost mohou firmy uspět i v některé z šesti projektových kategorií

Praha - Do soutěže TOP Odpovědná firma 2011 se letos přihlásil rekordní počet projektů. Navíc roste zájem na straně malých a středních firem. Informovala o tom platforma Byznys pro společnost, která v Česku soutěž garantuje.

O titul za odpovědnost letos soutěží šedesát firem, které přihlásily celkem 127 strategií a projektů.

"Zájem o účast a zvyšující se kvalita předkládaných projektů jsou jasným signálem, že se u nás téma společenské odpovědnosti a udržitelného podnikání dostává do firemní agendy," komentuje Táňa Chudáčková z platformy Byznys pro společnost.

Projekty soutěží v šesti kategoriích

Kromě hlavní ceny za odpovědnost pro malou nebo velkou firmu, která se uděluje za celkový strategický a inovativní přístup, se podniky ucházejí o první místo v šesti projektových kategoriích, jako například Inovátor v životním prostředí, Největší / nejštědřejší firemní dárce nebo Nejangažovanější zaměstnanci.

Hodnocení jednotlivých projektů a strategií má na starost odborná komise. V té zasedli zástupci komerční a neziskové sféry, médií, ale také několik poslanců. K udělení cen dojde 9. listopadu.

V předchozím roce se nejzodpovědnější velkou firmou stal Vodafone CZ, v kategorii malých firem zvítězila společnost LMC, která provozuje pracovní portál Jobs.cz. Nejštědřejším dárcem byla poradenská skupina KPMG, nejšetrněji k životnímu prostředí přistupovala ČSOB, nejodpovědnější partnerství se zákazníky měl podle poroty T-Mobile CZ.

Samotná platforma Byznys pro společnost sdružuje firmy, které jsou při podnikání citlivé ke svému okolí a podporují zdravý rozvoj lidí, jejichž životy ovlivňují.

 

Právě se děje

Další zprávy