Nejvíce odpovědní mezi firmami: Prazdroj a Hotel Adria

Tereza Holanová Tereza Holanová
9. 11. 2011 21:35
Soutěž Top odpovědná firma 2011 zná vítěze ve všech kategoriích.
Foto: prazdroj.cz

Praha - Soutěž TOP Odpovědná firma 2011 zná své vítěze. V kategoriích malých a velkých podniků získaly hlavní ceny za odpovědnost Hotel Adria Praha a Plzeňský Prazdroj. Informovala o tom platforma Byznys pro společnost - ta v Česku soutěž garantuje.

První cenu získal Prazdroj za dlouhodobě odpovědný přístup k podnikání, za ekologické inovace a přínos místní ekonomice. Hotel Adria Praha se podle organizátorů mimo jiné "stal příkladem pro svou angažovanost v ekologickém způsobu podnikání".

O vítězi jedné z kategorií - o titulu nejzodpovědnějšího lídra mezi manažery - hlasovali čtenáři na Aktuálně.cz. Z trojice nominovaných vybrali šéfa a spolumajitele holdingu Vítkovice Jana Světlíka (viz anketa na konci tohoto článku).

Mezi další kategorie patřily Společensky prospěšný projekt, Inovátor v životním prostředí, Nejangažovanější zaměstnanci nebo Nejštědřejší firemní dárce.

V uvedených kategoriích letos zvítězily například Škoda Auto, skupina ČEZ, Česká spořitelna nebo Johnson&Johnson.

Podrobný přehled vítězů a oceněných projektů najdete v grafice:

O ceny za odpovědnost letos soutěžilo šedesát společností, které přihlásily dohromady 127 strategií a projektů. "Výrazně posílily i průmyslové firmy, a to je pozitivní zpráva s ohledem na přicházející ekonomickou situaci," komentuje Pavlína Kalousová z platformy Byznys pro společnost.

Jednotlivé projekty hodnotila odborná komise složená ze zástupců komerční i neziskové sféry.

V předchozím roce se nejzodpovědnější velkou firmou stal Vodafone CZ, v kategorii malých firem zvítězila LMC, která provozuje pracovní portál Jobs.cz.


 

Právě se děje

Další zprávy