Největší sázková kancelář světa zamíří do Česka. Schválená daň z hazardu jí vyhovuje

Milan Mikulka Ekonomika Milan Mikulka, Ekonomika
13. 4. 2016 15:22
V reakci na schválení nového zákona o hazardu říká právní zástupce PaddyPower Betfair, že největší sázková kancelář s velkou pravděpodobností vstoupí na český trh od příštího roku. Oproti původnímu návrhu zákona se podařilo sázkovým kancelářím zabránit dalšímu zvýšení daní.
Betfair
Betfair | Foto: Betfair

Praha – Blízko oficiálnímu vstupu do České republiky je největší sázková společnost Paddy Power Betfair. Nový zákon o hazardu, který dnes schválili poslanci, řeší letitý problém provozování sázek na internetu v Česku.

Od Nového roku ten, kdo bude chtít online sázkovou kancelář v tuzemsku provozovat, bude muset mít licenci a platit v Česku daně. Jinak bude mít ministerstvo financí možnost zablokovat stránky včetně těch, které zobrazují reklamu na nelegální sázkovky.

Poslanci nakonec také odhlasovali pro sázkové a loterijní firmy sazbu z hrubých výher ve výši 23 procent namísto 25, respektive 30 procent. "Je to velmi dobrá zpráva, schválená daňová sazba je pro sázkové společnosti schůdná," říká právní zástupce irsko-britské sázkovky Paddy Power Betfair Martin Lyčka. "Ještě to není konečné rozhodnutí, ale pokud se nevymyslí nějaká nesmyslnost, například s technickým řešením, tak je náš vstup do Česka velmi pravděpodobný," dodává.

Paddy Power Betfair je největší sázkovou firmou světa. Vznikla fúzí irské Paddy Power a britské Betfair před dvěma měsíci a v současnosti mají její akcie na londýnské burze hodnotu 266 miliard korun.

Čtěte více v rozhovoru na webu Hospodářských novin.

 

Právě se děje

Další zprávy