Logo na střeše zůstává. Telefonika se dohodla s arenou

Zdeněk John
25. 10. 2013 16:05
Největší hala v České republice ponese dál název O2 arena.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Největší hala v republice ponese i v dalším roce název O2 arena. Společnosti Telefonica ČR a Bestsport podepsaly novou dohodu o spolupráci s roční platností. Ta předchozí z roku 2008, na základě níž se víceúčelová arena v Praze - Libni jmenuje O2 arena, vypršela letos v létě, aniž na ni navazovala hned nová.

"Mohu potvrdit podpis dohody se společností Bestsport Arena," řekl Aktuálně.cz mluvčí Telefoniky Hany Farghali.

Podpis dohody přichází těsně předtím, než arena získá nového většinového majitele. Na příští týden je naplánován finanční rozstřel mezi skupinami PPF a KKCG o to, kdo vykoupí podíl toho druhého ve společnosti Bestsport Arena, přes níž investiční skupiny miliardářů Petra Kellnera a Karla Komárka halu majetkově kontrolují.

Právě blížící se rozstřel zpozdil podepsání dohody s Telefonikou ČR o další spolupráci.

Finanční podmínky kontraktu nebudou zveřejněny (tedy kolik zaplatí telekomunikační společnost Telefonica ČR za to, že arena nese její jméno, ale také za další služby uvnitř haly. Například předchozí pětiletý kontrakt umožňoval Telefonice O2 nabízet svým zákazníkům v rámci soutěží přednostně vstupenky na některé akce v areně).

Agentura Bloomberg dnes také napsala, že se do finále blíží námluvy PPF a španělské Telefoniky. Španělé chtějí Petru Kellnerovi prodat svůj většinový podíl ve firmě, jeho tržní hodnota se pohybuje kolem 68 miliard korun. Pokud Kellner uspěje v tomto případě i v rozstřelu o arenu s Karlem Komárkem (tady se podle deníku Insider hraje o částku zásadně nižší, mezi 350 a 420 miliony korun - více ZDE), pak vlastně PPF pojmenuje svou arénu podle společnosti, kterou také bude vlastnit.


 

Právě se děje

Další zprávy