Na trhu se objevilo kuřecí maso z Polska se salmonellou, zjistila inspekce

ČTK ČTK
2. 3. 2023 12:07
Na trhu se objevilo kuřecí maso z Polska se salmonellou, zjistila inspekce

Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele, kteří by mohli mít maso zmražené. Předmětnou šarži v Česku prodávala společnost JIP východočeská.

Výrobcem je polská firma Kabanos z Jablonky. Na etiketě byl nápis "Kuře a kvalita bez drobu kurczak čerstvé děleně drůbeži masa". Datum použitelnosti bylo do 19. února letošního roku. "Důrazně doporučujeme všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce a v kontrolách bude pokračovat.

 

Právě se děje

Další zprávy