Hobbymarkety bauMax v ČR prohloubily ztrátu na půl miliardy

ČTK ČTK
29. 5. 2015 16:08
bauMax již zahájil opatření, která mají vést ke zlepšení hospodaření. V roce 2016 očekává návrat do ziskového hospodaření.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Baumax

Praha - Hobbymarkety bauMax loni v Česku prohloubily ztrátu na 562 milionů korun. V roce 2013 firma prodělala 471 milionů korun. bauMax je ve ztrátě pět let za sebou. Tržby společnosti klesly meziročně o šest procent na 3,65 miliardy korun. ČTK to zjistila z výroční zprávy společnosti za rok 2014.

"V průběhu uplynulého roku bylo jen minimálně pokračováno v realizaci rozhodnutí vedení společnosti z předchozích let, podle něhož bude firma bauMax rozšiřovat své podnikatelské aktivity do všech větších měst v ČR," uvádí firma ve zprávě.

Finanční situace společnosti se loni kvůli ztrátě zhoršila, firma ale platí své závazky včas. Pro rok 2015 platí stejný předpoklad, uvádí výroční zpráva.
bauMax již zahájil opatření, která mají vést ke zlepšení hospodaření. Na konci loňského roku také spustil v omezeném zkušebním rozsahu e-shop. V roce 2016 očekává návrat do ziskového hospodaření.

bauMax na tuzemském trhu provozuje 24 hobbymarketů. Počet zaměstnanců byl loni 1220. Hobbymarkety bauMax patří do rakouské podnikatelské skupiny bauMax AG.

Na tuzemském trhu působí sedm hobbymarketových řetězců OBI, bauMax, Bauhaus, Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield.

 

Právě se děje

Další zprávy