Viewegha a braky nebereme. Knihobot roste, v prodeji z druhé ruky našel zlatou žílu

Viewegha a braky nebereme. Knihobot roste, v prodeji z druhé ruky našel zlatou žílu
"Za listopad jsme prodali šedesát tisíc knih," má radost Pavel Pekař, spoluzakladatel on-line antikvariátu Knihobot. Spolu s bratry Dominikem a Davidem Gazdošovými stojí za podnikem, který Češi čím dál víc využívají, když chtějí prodat své staré knihy.
Z původně malého a zaniklého antikvariátu ve Zlíně se během pár let vyvinula společnost s dvěma tisíci prodanými knihami denně a dvěma pobočkami v Praze.
Až si tedy knihu na webu Knihobotu někdo objedná, jeden z brigádníků ji začne hledat.
Sama Glatzová začínala před rokem a půl ve firmě jako brigádnice a provozní je od února. "V minulých pracích nikdo nedocenil, že mi něco třeba jde, a nesnažil se mě posouvat dál. Tady ale kluci umí předávát odpovědnost dolů a lidé tu postupně rostou," oceňuje zdejší přístup. "Lol, s tím fakt zkušenost nemám," reagovala prý nejdřív na nabídku vést provoz pobočky. "A v pondělí už jsem byla provozní."
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Jakub Plíhal
Aktualizováno 26. 12. 2021 13:34
"Na začátku roku jsme prodali kolem pěti tisíc knížek měsíčně. Teď už je to šedesát tisíc," říká Pavel Pekař, spolumajitel Knihobotu, když procházíme čerstvě opuštěnými prostory po zkrachovalé Bohemia Energy. Knihobot je získal a udělá z nich sklad. "Na konci příštího roku bychom chtěli udělat za měsíc půl milionu knih," plánuje Pekař. Jak úspěšný on-line antikvariát funguje? Prošli jsme ho.
 

Právě se děje

Další zprávy