Ekonom Marek přechází do Deloitte, vystřídá tu Niedermayera

Tereza Holanová Tereza Holanová
1. 7. 2014 10:00
Jeden z nejcitovanějších českých ekonomů byl do června tváří společnosti Patria Finance.
Ekonom David Marek
Ekonom David Marek | Foto: Deloitte

Praha - Bývalý hlavní ekonom společnosti Patria Finance David Marek povede od začátku srpna oddělení finančního poradenství ve společnosti Deloitte.

"Bude se věnovat klientským službám v oblastech využívajících ekonomické analýzy, jako je například oceňování, poradenství při fúzích a akvizicích či restrukturalizace," potvrdil online deníku Aktuálně.cz PR manažer Deloitte Lukáš Kropík.

Marek se zároveň stane hlavním ekonomem poradenské společnosti. Vystřídá tak Luďka Niedermayera, který byl jako nestraník za TOP 09 zvolený do Evropského parlamentu.

"Doufám, že mé zkušenosti pomohou přispět k práci poradenského týmu společnosti Deloitte a službám poskytovaným jejím klientům. Zároveň se těším na nové zkušenosti a impulsy, které obohatí mou analytickou práci," říká Marek.

V Patrii měl jeden z nejcitovanějších českých ekonomů na starost především makroekonomický výzkum českého a polského trhu. Kromě toho se zabýval i dalšími tématy ze světové ekonomiky včetně analýz měnové politiky a klíčových tržních ukazatelů na trzích eurozóny, Spojených států a Číny.

Ve skupině Patria působil Marek od listopadu 2000, předtím strávil čtrnáct měsíců na pozici analytika České spořitelny. V letech 1997 a 1998 byl odborným pracovníkem v Institutu ekonomie České národní banky. Poté přešel na odbor měnové politiky ČNB.

 

Právě se děje

Další zprávy