Deset nejkrásnějších městských pláží na světě

Deset nejkrásnějších městských pláží na světě
Kapské Město má prvotřídní vinice, divoké hory a slunečné pláže. Pláž Camps Bay je opravdovým klenotem města, nabízí svým návštěvníkům azurově modré vody, bílý písek a nádherný výhled. Díky své poloze v zálivu, je pláž klidná a vhodná pro plavání, v její severní části najdou perfektní podmínky surfaři.
Bondi Beach nepatří sice mezi nejdelší a nejkrásnější pláže na světě, ale blízkost pulsujícího města Sydney vytváří její nezpochybnitelné kouzlo a přitahuje tak milovníky pláží z celého světa. Je to jedna z nejslavnějších pláží v Austrálii a báječné relaxační místo s možností surfování a pohledem na působivé útesy.
Seznam nejkrásnějších světových městských pláží by nebyl úplný bez pláže Copacabana. Pláž je 4 kilometry dlouhá a nachází se v jižní části města Rio de Janeiro. Milovníci pláží zde naleznou vše, co k plážím neodmyslitelně patří.
V srdci Barcelony, jednoho z nejúžasnějších měst v Evropě, se hned vedle starého historického města nachází Barceloneta. Kolem jednoho kilometru dlouhá pláž je jednou z největších a nejznámějších písečných pláží ve městě. Přitom tato oblast nebyla do roku 1992, kdy se zde konaly Olympijské hry, ničím jiným než zanedbanou post-industriální oblastí.
Foto: Asociace českých cestovních kanceláří a agentur
Aktuálně.cz Aktuálně.cz
8. 7. 2010 11:11

Praha - Město je v některých koutech světa spjato s pláží - tato kombinace představuje dokonalý mix slunce, moře a atmosféry atraktivních světových metropolí včetně bohatého nočního života. Podívejte se na deset "nej" pláží světa podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

 

Právě se děje

Další zprávy