Česká společnost ornitologická koupila e-shop Zelená domácnost

ČTK ČTK
2. 1. 2024 11:28
Česká společnost ornitologická koupila e-shop Zelená domácnost

Česká společnost ornitologická se od začátku nového roku stala majitelem a provozovatelem e-shopu Zelená domácnost, který se zaměřuje na ochranu přírody. Společnost, která je neziskovou organizací, chce tímto krokem udržet různorodé financování nezávislé na státních dotacích, sdělila v úterý. Zakladatelé rodinné společnosti Zelená domácnost, manželé Zuzana a Petr Dobrých, prodali svůj obchod ornitologické společnosti za symbolickou cenu ve výši aktuálního firemního majetku.

Veškerý zisk z e-shopu Zelená domácnost půjde prostřednictvím společnosti na ochranu ptactva. "Připadá nám smysluplné rozšiřovat nabídku kvalitních výrobků a umožňovat rostoucímu množství zájemců přístup k prostředkům ochrany přírody. To jsme dosud dělali v našem e-shopu, kde ovšem širší nabídku limitovaly omezené skladové prostory," uvedl v tiskové zprávě ředitel společnosti Zdeněk Vermouzek.

Zelená domácnost vznikla před 13 lety. Nabízí výrobky ohleduplné k přírodě se zaměřením pro pomoc zvířatům žijících ve městech, na vesnicích i ve volné přírodě - ptákům, netopýrům, ježkům a čmelákům či k ekologickému provozu domácností.

 

Právě se děje

Další zprávy