Koupelnový nábytek: Spousta možností na malém prostoru

Andrea Berniová
1. 8. 2013 14:30
Nábytek určený pro koupelny je odolný vůči vlhkosti.
Foto: SIKO Koupelny

Do koupelny je potřeba kromě obkladů, dlažby a sanitární keramiky vybrat také koupelnový nábytek. Ten nabídne dostatek úložného prostoru na ručníky, kosmetiku či čisticí prostředky. K dostání jsou skříňky s dvířky i bez nich či se zásuvkami.

Koupelna bývá jednou z nejmenších místností domu i bytu, proto je koupelnový nábytek většinou navržen tak, aby nezabral příliš prostoru.

Skříňka se často umisťuje pod umyvadlo a může mu být vytvořena na míru, takže využije každý centimetr prostoru, a zároveň nezabere více místa než samotné umyvadlo. Jde o tak zvanou umyvadlovou skříňku, která si vystačí s jinak nevyužitým prostorem pod umyvadlem.

Koupelnové skříňky se zrcadlem i osvětlením

Pokud jedna skříňka nestačí, další může být umístěna nad umyvadlem. Na ni se pak dá připevnit zrcadlo. Jde tedy o další způsob, jak přidat úložné prostory, ale nezmenšit při tom místo k pohybu. Zrcadlové skříňky mohou být také vybaveny osvětlením. Ani na velké koupelny se ale nezapomíná a na trhu je tak i koupelnový nábytek větších rozměrů.

Co se týče vzhledu nábytku do koupelny, oblíbená je bílá barva. Je to univerzální varianta, která se hodí k vaně či umyvadlu, ale i k většině obkladů. Další možností je nábytek s dekorem dřeva, anebo dokonce nábytek z masivu. Sladit ho s interiérem koupelny ale může být obtížnější. Výjimkou není ani barevný nábytek.

Nábytek do koupelny bývá často závěsný, tedy připevněný ke zdi. Úklid podlahy pod ním je tak snazší. Důležitou vlastností koupelnového nábytku bývá odolnost vůči vlhkosti.

 

Právě se děje

Další zprávy