Obchodování s akciemi v New Yorku bylo obnoveno

ČTK ČTK
Aktualizováno 8. 7. 2015 21:50
Provozovatel burzy ujistil, že přerušení nezpůsobil kybernetický útok, ale pouze vnitřní technický problém.
Burza, ilustrační foto
Burza, ilustrační foto | Foto: Reuters

New York  - Obchodování na newyorském akciovém trhu se po více než třech hodinách technického výpadku obnovilo. Americké akcie i odpoledne pokračují v poklesu a ztrácejí více než jedno procento, napsala agentura Reuters.

Provozovatel newyorské burzy NYSE Group musel zhruba půl hodiny před polednem místního času zastavit obchodování se všemi akciemi na newyorské akciové burze kvůli technickým problémům. Na dalších trzích se s akciemi dále obchodovalo.

Provozovatel burzy ujistil, že přerušení nezpůsobil kybernetický útok, ale pouze vnitřní technický problém. Obchodování bylo obnoveno zhruba ve 3:10 místního času (21:10 SELČ).

Akciové trhy odpoledne navázaly na dopolední pokles. Přispěl k tomu propad akcií v Číně, který vyvolal obavy z dopadu poklesu čínských akcií na globální ekonomický růst. Investoři jsou rovněž stále nervózní kvůli řecké dluhové krizi. Trhy prohloubily ztráty po zveřejnění zápisu z posledního zasedání měnového výboru centrální banky USA (Fed), ve kterém vyjádřili bankéři znepokojení z řecké dluhové krize a uvedli, že potřebují více signálů, že ekonomika posiluje, než začnou zvyšovat úrokové sazby.

Technické problémy na newyorské burze přicházejí ve stejný den, kdy kvůli potížím s počítačovými sítěmi nesměly přechodně startovat letouny americké společnosti United Airlines.

 

Právě se děje

Další zprávy