Za dva roky se bude po silnicích prohánět elektrická kočka. Jaguar představuje první SUV na baterky

Eva Srpová Eva Srpová
16. 11. 2016 15:24
Automobilka, kterou známe především jako výrobce sportovních anebo alespoň prémiových aut, teď představuje svou první kreaci na téma elektromobility. Koncept I-Pace bude v prodeji na sklonku roku 2018.
Jaguar I-Pace má dva elektromotory - jeden na přední a druhý na zadní nápravě. Prý bude jezdit jako sportovní auto.
Jaguar I-Pace má dva elektromotory - jeden na přední a druhý na zadní nápravě. Prý bude jezdit jako sportovní auto. | Foto: Jaguar

Automobilka představuje koncept prvního elektrického vozu této značky. Jedná se o pětimístné SUV, které ale údajně nepřijde o DNA příslušející vozům s kočkovitou šelmou ve znaku.

Zatím jde o koncept, ale sériová verze se ukáže už za rok.
Zatím jde o koncept, ale sériová verze se ukáže už za rok. | Foto: Jaguar

„Není to jen pouhý koncept. Je to předobraz pětimístného sériového vozu, který uvedeme do prodeje v roce 2018. Bude to historicky první bateriemi poháněný elektromobil od Jaguaru a otevře novou kapitolu v historii naší legendární značky,“ řekl Ian Callum, šéfdesignér značky Jaguar.

Vůz pohání dva elektromotory, jeden je umístěný na přední a druhý na zadní nápravě. Celkem dodávají výkon celkem 400 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h má I-Pace zvládnout asi za 4 sekundy.

Kabina má být tak prémiová, jak zákazníci od Jaguaru očekávají.
Kabina má být tak prémiová, jak zákazníci od Jaguaru očekávají. | Foto: Jaguar

Připomeňme, že automobilka Jaguar Land Rover se snaží držet krok s konkurencí, Tesla právě představuje své první SUV Model X a vlastní elektrické SUV bude mít i Audi.

 

Právě se děje

Další zprávy