VW chystá nový Touareg pro dakarskou rally

Radek Pecák Radek Pecák
11. 7. 2010 12:03
auto

 S pozměněným designem a novými aerodynamickými prvky vyrazí do bojů o vítězství v Rallye Dakar 2011 posádky závodící na Volkswagenech Touareg.

Ve snaze obhájit loňské a předloňské vítězství nasadí v lednu Volkswagen čtyři vozidla race Touareg 3. Přestože zvenčí budou tyto vozy vypadat jinak než předcházející Race Touareg 2, podvozek a motor zůstanou prakticy beze změn. I nadále bude vůz pohánět motor TDI s výkonem přibližně 300 koní.

Takto vypadal loňský Touareg Carlose Sainze
Takto vypadal loňský Touareg Carlose Sainze | Foto: Reuters

"Evoluce úspěšného stroje a jeho proměna v Race Touareg 3 je dalším logickým krokem k realizaci našeho velkého cíle dosáhnout hattricku v Rallye Dakar," říká Kris Nissen, ředitel oddělení Volkswagen Motorsport. "S novým aerodynamickým řešením bude Race Touareg vypadat ještě atraktivněji než dosud, na čemž se podílí také využití stylistických prvků nové generace sériově vyráběného Touaregu a další detailní optimalizace," sdělil Nissen.

Testy vozů Volkswagen Race Touareg 3 v marockých pouštích zahájí koncem července poslední fázi vývojového programu. Po rozsáhlých testech včetně simulace ujetí trasy o délce několika soutěží bude v srpnu následovat oficiální představení vozidla. Na podzim zažije Race Touareg 3 v Rusku soutěžní premiéru na Rallye Hedvábná stezka, která startuje v Petrohradě a končí v Soči (11. až 18. září 2010). Samotný Dakar  pak odstartuje 1. ledna 2011.

 

Právě se děje

Další zprávy